SIA “LEAX Baltix” reģistrētas jaunas komercķīlas par 3,4 milj.EUR

06.12.2019 09:48:00

Divas jaunas komercķīlas vakar reģistrētas mehānisko komponentu ražotājam SIA “LEAX Baltix”. Abu komercķīlu ņēmējs ir AS “Danske Bank” un to kopējā nodrošinātā prasījuma maksimālā summa veido 3,4 milj.EUR.

Komercķīlas izziņas rāda, ka uzņēmums par labu bankai ieķīlājis visu mantu kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas.

Iesniegtajā gada pārskatā par 2018.gadu teikts, ka pērn uzņēmums veicis investīcijas ražošanā un ražošanas iekārtās, kas sniedz tam lielākas priekšrocības salīdzinājumā ar konkurentiem. 2018.gadā SIA “LEAX Baltix” uzsākusi ražot produktus, kuri saistīti ar tālāku ražošanas robotizāciju un automatizāciju. Tāpat arī turpināts pilnveidot ražošanas vidi, kas vērsta uz energoefektivitāti un piesārņojuma samazināšanu.

SIA “LEAX Baltix” lielākais kapitāldaļu turētājs (93,43%) ir zviedru LEAX Group AB. Aizvadītajā gadā uzņēmuma apgrozījums palielinājies līdz 16,98 milj.EUR, bet peļņa – līdz 573,38 tūkst.EUR. 95,8% no uzņēmuma pārdošanas apjoma pagājušajā gadā nodrošinājis eksports. Pēc apgrozījuma apjoma SIA “LEAX Baltix” pagājušajā gadā bijis trešais lielākais uzņēmums Babītes novadā.