Ārējo neatkarīgo izvērtējumu Rīgas Centrāltirgū veiks SIA “Agile & Co”

14.01.2020 09:24:00

Vakar, 13.janvārī, publicēta informācija par uzvarētāju AS “Rīgas Centrāltirgus” izsludinātajā publiskā iepirkuma konkursā par ārējā neatkarīgā izvērtējuma veikšanu. Konkursā ar 37,9 tūkst.EUR līgumcenu uzvarējusi SIA “Agile & Co”.

SIA “Agile & Co”  Rīgas Centrāltirgū veiks neatkarīgu uzņēmējdarbības pārbaudi un korporatīvās pārvaldības, iekšējās kontroles un izvēlētu darījumu pārbaudi. Iepirkuma ietvaros arī paredzēts, ka  SIA “Agile & Co”  iesniegs Rīgas Centrāltirgus akciju turētājai Rīgas Domei starpziņojumu par pirmajā posmā konstatēto, norādot izvērtētās jomas, gūtos secinājumus un identificētos riskus, kam nepieciešama padziļināta izpēte izvērtējuma otrajā posmā.

Paredzēts, ka iepirkuma ietvaros tiks identificēti riski, tiks veikts atbilstības un iekšējo kontroļu izvērtējums, identificēto risku padziļināta izpēte darījumu un transakciju līmenī, kā arī Rīgas pilsētas pašvaldības līdzdalības kapitālsabiedrībā atbilstības Valsts pārvaldes iekārtas likumam novērtējums.

Aigaram Stakam piederošā SIA “Agile & Co” iepriekš uzvarējusi arī SIA “Rīgas pilsētbūvnieks” izsludinātajā konkursā par ārējo neatkarīgo izvērtējuma veikšanu, Izglītības un zinātnes ministrijas konkursā par iekšējā audita pakalpojuma sniegšanu, Centrālās statistikas pārvaldes konkursā par oficiālās statistikas portāla dokumentācijas izstrādi, autoruzraudzību un kvalitātes nodrošināšanu u.c. Kopumā pēdējo divu gadu laikā SIA “Agile & Co” uzvarējusi septiņpadsmit publisko iepirkumu konkursos.

2018.gadā SIA “Agile & Co” apgrozīja 293,51 tūkst.EUR un nopelnīja 82,27 tūkst.EUR. Iesniegtā gada pārskata informācija rāda, ka uzņēmumā bija nodarbināti 3 darbinieki.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Agile & Co” īpašniekam Aigaram Stakam pieder arī SIA “Skrīveru vides projekti” (100%) un 36,46% kapitāldaļu uzņēmumā SIA “KC.LV”. IKT risinājumu uzņēmuma SIA “KC.LV” patieso labumu guvēju sarakstā vēl bez Aigara Staka atrodams arī Aldis Gulbis. SIA “KC.LV” 2018.gadā apgrozīja 2,1 milj.EUR.

Jānorāda, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja datu bāzē atrodamā informācija liecina, ka SIA “Agile & Co” īpašnieks Aigars Staks 2018.gadā Latvijas Zaļajai partijai ziedojis 15 tūkst.EUR.