No AS “GRINDEKS” valdes atcelts Juris Bundulis

23.01.2020 09:06:00

No amata atcelts AS “GRINDEKS” līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis, liecina Lursoft pieejamā informācija. J. Bundulis valdes priekšsēdētāja amatu farmācijas kompānijā ieņēma kopš 2012.gada, bet agrākos gados bijis arī AS “GRINDEKS” direktors.

Patlaban J. Bundulis ieņem amatu SIA “Pharma and Chemistry Competence Centre of Latvia” padomē, kā arī ir AS “Grindeks” fonds “Zinātnes un izglītības atbalstam” valdē.

Pēc vakar reģistrētajām izmaiņām, AS “GRINDEKS” turpina darbu divu valdes locekļu sastāvā – Jura Hmeļņicka un Jāņa Romanovska.

Papildus izmaiņu reģistrēšanai AS “GRINDEKS” valdē, vakar reģistrēti arī uzņēmuma patiesie labuma guvēji, norādot, ka tie ir Kirovs Lipmans un Filips Lipmans.

AS “GRINDEKS” 2018.gadā apgrozīja 99,71 milj.EUR, savukārt tā konsolidētais apgrozījums bija 145,48 milj.EUR, bet zaudējumi – 9,74 milj.EUR. Gada pārskatā publicētā informācija rāda, ka zaudējumu rašanos ietekmējuši vairāki faktori – izveidots 15,30 milj.EUR uzkrājums nedrošiem debitoriem, kā arī pieņemts lēmums koncentrēt finanšu resursus projektiem, kuros sasniegts ievērojams progress, un atteikties no projektiem, kuru rezultāts ir neskaidrs. Būtiski rādītāju ietekmējusi arī nekustamo īpašumu aktīvu vērtību samazināšanās un valūtas kursa svārstības Krievijā, kas radīja 3,3 milj.EUR zaudējumus.