Jelgavas pilsētas konkursā par reklāmas izvietošanas pakalpojumiem uzvarējuši Latvijas Mediji un Alpha Baltic Media

13.02.2020 08:13:00

Jelgavas pilsētas domas izsludinātajā konkursā par reklāmas izvietošanas pakalpojumu sniegšanu uzvarējusi izdevniecība AS “Latvijas mediji” un reklāmas aģentūra SIA “Alpha Baltic Media”.

Konkursa kopējā līgumcena ir 6,59 tūkst.EUR, no kuriem 5,75 tūkst.EUR saņems AS “Latvijas Mediji”, bet atlikušo daļu – 840 eiro – SIA “Alpha Baltic Media”.

Laurim Špilleram piederosais SIA “Alpha Baltic Media” kopš 2017.gada decembra uzvarējis astoņos publisko iepirkumu konkursos. To vidū ir Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta izsludinātais konkurss par zīmola dizaina un materiālu izstrādi (SIA “Alpha Baltic Media” konkursā uzvarēja ar 41,99 tūkst.EUR līgumcenu), Jūrmalas pilsētas domes konkursi par sporta pasākumu organizēšanu pilsētā u.c.

Lursoft datu bāzu informācija liecina, ka SIA “Alpha Baltic Media” 2018.gadā apgrozīja 1,03 milj.EUR un nopelnīja 74,51 tūkst.EUR. Uzņēmums nodarbināja tikai 2 darbiniekus un nodokļos valsts kopbudžetā samaksāja 25,01 tūkst.EUR.

Pirms gada plašsaziņas līdzekļi vēstīja par aizdomām, ka SIA “Alpha Baltic Media” izteiktie piedāvājumi iepirkumu konkursos raisa šaubas par iespējamu dempingu un apzināti pazeminātas cenas piedāvājuma iesniegšanu. Mediju jomā zinošas personas izteikušas šaubas par SIA “Alpha Baltic Media” piedāvājumu atbilstību reālajām tirgus cenām.

Jurim  Špilleram pieder arī SIA “Alpha Baltic Sports”. Uzņēmumam patlaban izveidojies 27,12 tūkst.EUR nodokļu parāds.