Apes novada lielākais uzņēmums SIA “LĪVS AM” pērn apgrozījis 3,5 milj.EUR

20.02.2020 07:01:00

Kravu pārvadājumu un koka transporta pakalpojumu sniedzēja SIA “LĪVS AM” apgrozījums 2019.gadā samazinājās par 24,16%, noslīdot līdz 3,51 milj.EUR. Kā teikts iesniegtajā pārskatā, apgrozījuma samazinājums skaidrojams ar kokapstrādes krīzi 2019.gada otrajā pusgadā, ko izraisīja piedāvājuma un pieprasījuma disbalanss – bija daudz saražotās produkcijas, bet pieprasījums bija krities. Tas ļoti ietekmēja arī SIA “LĪVS AM” darbību, jo uzņēmums bija spiests samazināt gan sniegto pakalpojumu apmēru, gan strādāt arī tuvu pašizmaksai.

Pērno gadu, pretstatā 2018.gada 235,61 tūkst.EUR peļņai, uzņēmums noslēdza ar 7,12 tūkst.EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Pagājušajā gadā uzņēmums sniedza ne tikai iekšējos kravu pārvadājumus un pārvadājumus Baltijas mērogā, bet arī starptautiskos pārvadājumus – uz Vāciju, Nīderlandi, Austriju, Itāliju un Skandināviju.

Šogad SIA “LĪVS AM” plāno paplašināt starptautisko pārvadājumu reģionus, stiprināt kontaktus ar sadarbības partneriem, pastiprinātu uzmanību pievēršot sniegto transporta pakalpojumu kvalitātei. Šogad uzņēmums nav paredzējis palielināt savu autoparku.

Iesniegtais gada pārskats liecina, ka 2019.gadā uzņēmums ar darba vietām nodrošināja 47 darbiniekus.

Aivo Līvam piederošais SIA “LĪVS AM” ir lielākais Apes novadā reģistrētais uzņēmums.