Tavex pagājušajā gadā apgrozījis 13,23 milj.EUR

23.03.2020 08:16:00

SIA “Tavex” 2019.gadā kļuvusi par pirmo finanšu iestādi Latvijā, kas nodrošina skaidras naudas valūtas maiņas pakalpojumu ar tīmekļa starpniecību, kas kļuva iespējams pateicoties grozījumiem valūtas maiņas normatīvajā regulējumā.

Iesniegtajā gada pārskatā teikts, ka pērn “Tavex” paplašināja savu struktūrvienību tīklu, atverot septīto klientu apkalpošanas filiāli – izklaides centā “Akropole”. Jaunā tirdzniecības centra stratēģija un augstā popularitāte jau no atvēršanas dienas ir radījusi labvēlīgus apstākļus SIA “Tavex” jaunās filiāles attīstībai pārskatāmā nākotnē.

SIA “Tavex” 2019.gadā apgrozīja 13,23 milj.EUR un pārskata gadu uzņēmums noslēdzis ar 544,89 tūkst.EUR peļņu, kas ir par 9,97% mazāk nekā 2018.gadā. Tas lielākoties saistīts ar izmaksu palielinājumu, ko ietekmējušas izmaiņas finanšu pārskatu standartā.

2019.gadā SIA “Tavex” tirgus daļa veidoja 38,5% no valūtas maiņas kopapjoma kapitālsabiedrību sektorā. Pērn uzņēmuma ārvalstu valūtu apgrozījums bija par 1,6% augstāks nekā 2018.gadā. Lielāko ietekmi uz apgrozījuma palielināšanos veido eksotisko valstu valūtu tirdzniecība, savukārt valūtas ar lielāko apgrozījumu tradicionāli bija ASV dolārs, Lielbritānijas mārciņa, Norvēģijas krona, Krievijas rublis, Zviedrijas krona, Dānijas krona, Polijas zloti un Šveices franks.

SIA “Tavex” kapitāldaļu turētājs ir Igaunijā reģistrētais AS “Tavid”, savukārt uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir igaunis Alar Tamming. Tavex ir vadošais dārgmetālu un valūtu dīleris Ziemeļeiropā.