Agrofirmas “Turība” peļņa augusi vairāk nekā četras reizes

24.03.2020 06:30:00

Preiļos reģistrētā SIA “Agrofirma “Turība”” 2019.gadā palielinājusi savu apgrozījumu par 21,44%, rādītājam sasniedzot 4,23 milj.EUR. Šajā pašā laika periodā uzņēmuma peļņa augusi vairāk nekā četras reizes, palielinoties no 103,80 tūkst.EUR 2018.gadā līdz 486,07 tūkst.EUR pērn.

SIA “Agrofirma “Turība”” lielākās darbības nozares ir piena lopkopība, cūkkopība, graudaugu, pākšaugu, eļļas augu sēklu audzēšana, tvaika piegāde, augkopības palīgdabības, uzglabāšana un noliktavu saimniecība, kā arī lauksaimnecības dzīvnieku barības ražošana.

2018.gadā tika veikta saimniecības reorganizācija, tai pievienojot SIA “Sēļi”. Kā teikts iesniegtajā gada pārskatā, reorganizācijas mērķis ir daļēji sasniegts. Piemēram, pērn uzņēmums izvirzīja mērķi atvērt savu barības sagatavošanas cehu cūku kompleksā “Stiebriņi”, kas arī izdarīts un sevi attaisnojis.

Šogad paredzēts iesēt maksimāli daudz graudaugu, lai uzņēmums pēc iespējas vairāk varētu nodrošināt savus kompleksus ar pašražoto barību. Tāpat arī SIA “Agrofirma “Turība”” strādās pie darba ražīguma kāpināšanas, lai varētu ar mazākiem ieguldījumiem iegūt lielāku peļņu.

SIA “Agrofirma “Turība”” 2019.gadā nodaribnāja 93 darbiniekus.

SIA “Agrofirma “Turība”” patiesais labuma guvējs ir Jāzeps Šņepsts, kurš kontroli uzņēmumā veic caur AS “Preiļu siers”.

Lursoft rīcībā esošā informācija rāda, ka Paus Konsults datu bāzē SIA “Agrofirma “Turība”” reģistrēts kavēts maksājums, kas uzņēmumam bija jāapmaksā jau 2008.gadā, taču līdz šim brīdim tā apmaksa veikta tikai daļēji.