“Light Guide Optics International” 2019.gadā būtiski palielinājis optisko šķiedru ražošanas jaudas

29.04.2020 08:27:00

Līvānos reģistrētais SIA “Light Guide Optics International” pagājušajā gadā palielinājis savu apgrozījumu par 27,13%. Gada pārskats rāda, ka uzņēmums 2019.gadā apgrozīja 24,71 milj.EUR un nopelnīja 8,72 milj.EUR. Apgrozījums kāpis pateicoties medicīnas produktu pārdošanas apjomu kāpumam par 40%.

2019.gadā SIA “Light Guide Optics International” būtiski palielinājis optisko šķiedru ražošanas jaudas, izveidojot jaunu optisko šķiedru ražošanas iecirkni un uzstādot papildu ražošanas iekārtas. Tāpat arī izveidots pilnīgi jauns ražošanas iecirknis, kurā uzsākta jauna produkta – medicīnas kūļu – ražošana.

Gada pārskatā teikts, ka SIA “Light Guide Optics International” šobrīd turpina ražošanu līdzšinējā līmenī, jo ir ilgtermiņa pasūtījumi, kā arī ir iespēja ražot preces noliktavas krājumiem, tomēr no atsevišķiem klientiem jau ir saņemti lūgumi pārcelt preču piegādi uz vēlāku laiku, kad tie atsāks savu saimniecisko darbību. Pasūtījumu pārcelšanas rezultātā SIA “Light Guide Optics International” apgrozījums uz ārkārtas stāvokļa laiku samazināsies.

2020. un 2021.gadā SIA “Light Guide Optics International” plāno veikt lielus ieguldījumus ražošanas infrastruktūras attīstībā, iegādājoties pašreiz nomātās telpas, kā arī izveidojot jaunu, ievērojami plašāku medicīnas produktu ražošanas iecirkni, lai nodrošinātu ražošanas apjomu pieaugumu atbilstoši klientu pieprasījumam.

Lursoft dati rāda, ka 2019.gadā SIA “Light Guide Optics International” bija darba devējs 162 strādājošajiem un pērn uzņēmums VID administrētajos nodokļos samaksājis 2,24 milj.EUR.

Uzņēmuma dalībnieki ir vienpadsmit fiziskas personas un, kā norādījis pats uzņēmums, tā patiesos labuma guvējus noskaidrot nav iespējams.