“Diamedica” pērn reģistrēts gan apgrozījuma, gan peļņas kāpums

20.05.2020 06:42:00

Farmaceitisko izstrādājumu, medicīnisko un ortopēdisko preču vairumtirgotāja SIA “Diamedica” apgrozījums 2019.gadā palielinājies par 678,29 tūkst.EUR, sasniedzot 5,03 milj.EUR. Pagājušajā gadā augusi arī SIA “Diamedica” peļņa, pieaugot par 33,80% un pēc nodokļu nomaksas sasniedzot 270,28 tūkst.EUR.

“Ņemot vērā, ka esam nostiprinājuši savas pozīcijas tirgus nišās, investējot līdzekļus jaunu aparatūru iegādei, pamatapgrozījums uzņēmumam nes stabilu izaugsmi, bet investētie līdzekļi paver jaunas attīstības iespējas jau esošajās tirgus nišās, kā arī ļauj attīstīt jaunas tirgus nišas un piedalīties jaunos investīciju projektos,” teikts SIA “Diamedica” iesniegtajā vadības ziņojumā.

Šobrīd, kad pasauli skārusi koronavīrusa pandēmija un tās izplatības ierobežošanai noteiktie ierobežojumi, SIA “Diamedica” šobrīd neizjūt būtisku ietekmi uz savu saimniecisko darbību, jo ir būtiski iesaistīta medicīnas nozarē, kas veic materiālu piegādes koronavīrusa analīzēm.

Lursoft dati liecina, ka igauņu OU DIAMEDICA piederošā SIA “Diamedica” 2019.gadā nodarbināja 23 darbiniekus, bet tās samaksāto nodokļu apjoms valsts kopbudžetā sasniedza 1 milj.EUR.

Šogad SIA “Diamedica” uzvarējusi 12 publisko iepirkumu konkursos, no kuriem pēdējais ir par ķīmisko reaģentu, fiksanālu, laboratorijas materiālu un piederumu piegādi LLU studiju vajadzībām. Līgumcena, ar kuru šajā konkursā uzvarējusi SIA “Diamedica”, ir 10 tūkst.EUR, savukārt vēl viens konkurss, kurā aizvadītajā nedēļā noslēgts līgums par iepirkumu, ir par filtrpapīra lapiņu iepirkumu jaundzimušo skrīningam VSIA “Bērnu klīniskā universitātes slimnīca" vajadzībām. Šī konkursa līgumcena ir 35 tūkst.EUR.