Aile Grupa 2019.gadā apgrozījusi 25,29 milj.EUR

01.06.2020 07:02:00

2019.gadā SIA “Aile Grupa”, kas ir alumīnija un koka –alumīnija stikloto konstrukciju projektēšanas, ražošanas un montāžas uzņēmums, spējusi realizēt dažādus un tehniski sarežģītus projektus, ražošanā ieviešot jaunus produktus un spējot pielāgoties klienta mainīgajām vajadzībām. Arī pērn nozīmīgāko ieņēmumu daļu veidojuši ieņēmumi no mātes uzņēmuma AS “UPB”.

Pārskata gadā SIA “Aile Grupa”, uzsākot projektēšanu ofisa ēkai Valle View, uzņēmums pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezās pie stikla fasāžu projektiem Norvēģijā. 2019.gadā tika uzsākta projektēšana ofisa ēkai Farringdon, kas atrodas Londonā, Lielbritānijā, kur uzņēmums līdz šim nav realizējis nevienu stikla fasāžu projektu, tādējādi ar šo projektu apgūstot jaunu tirgu.

Aizvadītajā finanšu gadā SIA “Aile Grupa” apgrozīja par 31,21% vairāk nekā 2018.gadā. Pērn uzņēmuma apgrozījums palielinājās līdz 25,29 milj.EUR, bet peļņa augusi līdz 1,25 milj.EUR.

Runājot par attīstību, SIA “Aile Grupa” vadība norādījusi, ka plānots turpināt uzturošās investīcijas un pēc iespējas papildus ieguldīt iekārtu modernizācijā, datorprogrammās, informācijas sistēmās, lai uzlabotu visu procesu efektivitāti un palielinātu konkurētspēju. “Uzņēmums arvien biežāk iesaistīsies projektos jau konsultāciju stadijā, palīdzot arhitektiem izvēlēties atbilstošākos fasādes risinājumus, lai spētu piedāvāt klientiem ne tikai labāko un efektīvāko risinājumu no inženiertehniskā viedokļa, bet arī no ilgtspējas viedokļa,” teikts SIA “Aile Grupa” vadības ziņojumā. 2020.gada otrajā pusē uzņēmums ražos un realizēs alumīnija konstrukcijas ofisa ēkai Poolen (Zviedrijā), kur tiks izmantots otrreizēji pārstrādāts alumīnijs, tādējādi samazinot CO2 emisiju ēkas būvniecības procesā.

SIA “Aile Grupa” 2019.gadā ar darba vietām nodrošināja 203 darbiniekus. Uzņēmuma kopējais samaksāto nodokļu apjoms, baltoties uz VID publiskoto informāciju, 2019.gadā palielinājās līdz 1,73 milj.EUR.