Pāvilostas novada pašvaldība pirks autobusu no SIA "Domenikss"

03.06.2020 06:29:00

Iepirkumu Uzraudzības Biroja rezultātu paziņojumu monitorings liecina, ka konkursā par pasažieru autobusa iegādi Pāvilostas pašvaldības vajadzībām uzvarējis SIA “Domenikss”. Konkursa līgumcena ir 72,975 tūkst.EUR.

Noslēgtā līguma informācija rāda, ka pašvaldība iegādājusies autobusu Mercedes-Benz Sprinter 519DI. Autobusu SIA “Domenikss” apņēmusies piegādāt 180 dienu laikā no līguma parakstīšanas dienas.

Lursoft dati rāda, ka Benitai Danilenko piederošais auto tirdzniecības uzņēmums SIA “Domenikss” šogad uzvarējis trīs publisko iepirkumu konkursos. Tostarp Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra konkursā par lidlauka ugunsdzēsības un glābšanas darbu automobiļa un operatīvā medicīniskā transportlīdzekļa piegādi, kā arī SIA “Domenikss” bijis viens no uzņēmumiem, kurš uzvarējis konkursā par CSDD  transportlīdzekļu tehnisko apkopi un remontu.

SIA “Domenikss” 2019.gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 7,43 milj.EUR. Lursoft izziņas dati rāda, ka iedzīvotāju ienākuma nodoklī uz vienu darbinieku SIA “Domenikss” aizvadītajā gadā samaksājis 3,76 tūkst.EUR, bet valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās – 7,56 tūkst.EUR. Salīdzinot ar citiem nozarē strādājošajiem uzņēmumiem, redzams, ka SIA “Domenikss” veikto nodokļu iemaksu apjoms uz vienu nodarbināto pērn bijis par aptuveni 40% augstāks nekā nozarē vidēji. Lursoft dati rāda, ka automobiļu un citu vieglo transportlīdzekļu tirdzniecības nozare 2019.gadā kopējos maksājumos valsts kopbudžetā samaksājusi 130,37 milj.EUR. Nozares uzņēmumu vidējais samaksātā iedzīvotāju ienākuma nodoklis uz 1 darbinieku 2019.gadā bija 2,66 tūkst.EUR, bet valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas uz vienu darbinieku – 5,32 tūkst.EUR.

Screenshot 2020-06-03 at 06.30.23.png