Profesionālās tirdzniecības uzņēmumam "Sanistal" pērn otrais gads pēc kārtas ar zaudējumiem

03.06.2020 09:07:00

Tirdzniecības uzņēmums SIA “Sanistal” 2019.gadā turpinājis darbību celtniecības un industriālo klientu apkalpošanā, apkalpojot klientus 3 filiālēs Rīgā, arī Liepājā, Kuldīgā, Jelgavā, Valmierā, Daugavpilī un Ventspilī.

Iesniegtajā gada pārskatā teikts, ka aizvadītajā gadā SIA “Sanistal” turpināja attīstīt digitālos procesus, līdz ar to klienti arvien aktīvāk izmantojuši digitālo platformu jeb e-veikalu informācijas meklēšanai par precēm un pasūtījumu veikšanai.

Vadības ziņojumā teikts, ka stiprās pozīcijas tirgū uzņēmumam izdevies noturēt, pateicoties ilgtermiņa sadarbības pieredzei gan ar piegādātājiem, gan ar klientiem un pateicoties arī pārdošanas komandas darbam.

Lursoft pieejamais SIA “Sanistal” gada pārskats rāda, ka 2019.gadā uzņēmums apgrozījis 28,11 milj.EUR, bet gads noslēgts ar 280,82 tūkst.EUR zaudējumiem. Ar zaudējumiem tirgotājs strādājis arī 2018.gadā. Aizvadītajā gadā uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 1,9 milj.EUR, tostarp 428 tūkst.EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī un 883,06 tūkst.EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās.

SIA “Sanistal” ziņo, ka Covid-19 uzliesmojums būtiski neietekmēs uzņēmuma saimniecisko darbību, finansiālo situāciju un ekonomiskos rādītājus.

SIA “Sanistal” reģistrēts 1993.gadā un tā pamatkapitāls ir 106,71 tūkst.EUR. Uzņēmuma īpašnieks ir dāņu Sanistal AS.