Kravu pārvadātājs "Kreiss" cer līdz jūnija beigām atjaunot darbības apjomu iepriekšējā gada līmenī

05.06.2020 06:39:00

Kravu pārvadātājs SIA “Kreiss” 2019.gadā turpinājis darbu, lai paplašinātu klientu loku Baltijas, Skandināvijas un Eiropas valstīs, paaugstinātu klientu apkalpošanas līmeni un turpinātu saimnieciskās darbības attīstību. “Eiropas Savienības dalībvalstu vidū pieaug konkurence starp vecajām un jaunajām dalībvalstīm no Austrumeiropas. Lai arī Eiropas Savienības autopārvadājumu nozarei ir vienots regulējums, katra dalībvalsts, nolūkā aizsargāt iekšējo tirgu, pieņem normatīvos aktus, kas ierobežo citu dalībvalstu brīvu piekļuvi tirgum,” teikts SIA “Kreiss” iesniegtajā vadības ziņojumā.

Uzņēmums 2019.gadā apgrozījis 176,07 milj.EUR un, pretstatā 1,58 milj.EUR zaudējumiem 2018.gadā, nopelnījis 441,13 tūkst.EUR. Ja salīdzina ar gadu iepriekš, apgrozījums pieaudzis par 1,10%.

Runājot par koronavīrusa ierobežojumu ietekmi uz SIA “Kreiss” darbību, uzņēmums norādījis, ka transporta nozarē Covid-19 sekas ir jūtamas ar nelielu aizkavēšanos. Piemēram, no 2020.gada marta ar dažādām laika nobīdēm nestrādā rūpnīcas un uzņēmumi, no kravām praktiski tiek piegādāti vien medikamenti un pirmās nepieciešamības preces. “Situācija ir sarežģīta, bet ne kritiska,” atzīst SIA “Kreiss” vadība, norādot, ka uzņēmuma apgrozījums martā un aprīlī, salīdzinot ar 2019.gada šo pašu posmu, krities par 5-10%. Šos zaudējumus daļēji kompensējis degvielas cenu samazinājums, kā arī arī nepopulāra lēmuma pieņemšana - darbaspēka izmaksu samazinājums uz pāris mēnešiem, saglabājot esošo darbinieku skaitu.

SIA “Kreiss” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis, ka uzskata, - tā saimnieciskā darbība līdz jūnija beigām tiks atjaunota vismaz pagājušā gada apjomos.

Lursoft dati rāda, ka kravu pārvadājumu uzņēmumam uz š.g. 26.maiju bija reģistrēts 246,73 tūkst.EUR liels nodokļu parāds. Uzņēmumam atbalstīta nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadale termiņos vai atlikšana uz laiku līdz trim gadiem.

Jāpiebilst, ka 2019.gadā SIA “Kreiss” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 12,54 milj.EUR. Atbilstoši Lursoft izziņā publicētajai informācijai, SIA “Kreiss” samaksātais iedzīvotāju ienākuma nodoklis uz vienu daribnieku 2019.gadā bija par 23,91% augstāks, bet veiktās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas uz vienu strādājošo - par 32,69% augstākas nekā nozarē vidēji.