Lux Express Latvia valdē iecelts Rait Remmel

05.06.2020 07:01:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka vakar reģistrētas izmaiņas starptautisko pasažieru pārvadātāja SIA “Lux Express Latvia” valdē. 

Kopš š.g. 10.janvāra uzņēmuma valdē strādāja tikai Janno Ritsberg, bet no vakardienas tai pievienojies arī Rait Remmel. Lursoft pieejamā informācija liecina, ka jaunieceltais valdes loceklis iepriekš nav ieņēmis amatus citos Latvijā reģistrētos uzņēmumos.

Igauņu AS Lux Express Estonia piederošais SIA “Lux Express Latvia” 2019.gadā apgrozījis 2.03 milj.EUR un gadu noslēdzis ar 23,67 tūkst.EUR zaudējumiem. Lursoft Multi atskaite rāda, ka iepriekš ar zaudējumiem pasažieru pārvadātājs strādājis 2016.gadā, tad tie bijuši 14,08 tūkst.EUR.

SIA “Lux Express Latvia”, ņemot vērā noteiktos starptautisko pasažieru pārvadājumu ierobežojumus Latvijā un kaimiņvalstīs, uz laiku bija pārtraukusi aktīvu komercdarbību. Tiesa, kā liecina uzņēmuma mājas lapā pieejamā informācija, no 22.maija atsākti starptautiskie reisi Baltijā, sākotnēji atjaunojot trīs maršrutus - Rīga-Tallina, Rīga-Viļņa un Tallina-Viļņa.

Uzņēmums izvērtējis un prognozē pakāpenisku pieprasījuma pieaugumu, kuram atbilstoši tiks plānots atjaunot starptautisko pārvadājumu reisus. “Izmantojot dīkstāves pabalstu, tiks saglabāts pietiekošs darbinieku skaits, lai, atsākot aktīvu komercdarbību, netiktu kavētu uzņēmuma darbība. Tāpat tiks vērtēti un nepieciešamības gadījumā tiks izmantoti citi pieejamie finanšu instrumenti, lai nodrošinātu SIA “Lux Express Latvia” likviditāti,” teikts uzņēmuma vadības ziņojumā.