Ogu un sēņu pārstrādes uzņēmumam "Pharmeko Lettland" apgrozījumam 2019.gadā pieaugums

08.06.2020 06:40:00

Savvaļas un kultivēto ogu, sēņu pārstrādes un tirdzniecības uzņēmums SIA “Pharmeko Lettland” 2019.gadā kāpinājis apgrozījumu par 3,81 milj.EUR, tam pagājušajā gadā sasniedzot 11,97 milj.EUR. Uzņēmuma peļņa palielinājusies līdz 327,32 tūkst.EUR.

Uzņēmuma apgrozījuma lielāko daļu veidojuši iepirkto, saldēto un attīrīto ogu realizācijas ieņēmumi, kā arī iepirkto vīnogu sēklu ieņēmumi. Jāpiebilst, ka SIA “Pharmeko Lettland” nodarbojas arī ar citu produktu iepirkšanu, pārstrādi un realizēšanu. Pārskata periodā uzņēmums guvis 6,08 tūkst.EUR ieņēmumus arī no pašu audzētās lauksaimniecības produkcijas realizācijas, jo uzņēmums ir izveidojis trīs ilggadīgo stādījumu audzēšanas struktūrvienības, kurās ar Lauku atbalsta dienesta atbalstu tiek audzētas avenes, smiltsērkšķi un upenes.

SIA “Pharmeko Lettland” ražo arī bioloģisko produkciju no iepirktām bio izejvielām – pērn ieņēmumi no bioloģiskās produkcijas realizācijas bija 576,92 tūkst.EUR.

SIA “Pharmeko Lettland” neatlaidīgi strādā pie jaunu iespēju izpētes starptautiskās konkurētspējas veicināšanai, meklē jaunus sadarbības partnerus un noieta tirgus. Viens no galvenajiem mērķiem uzņēmuma attīstībā ir iekšējo vadības un kontroles procesu uzlabošana un pilnveide.

Pagājušajā gadā SIA “Pharmeko Lettland” noslēdza līgumu ar Latvijas Pārtikas Kompetences Centru, lai projekta ietvaros veiktu dažādu jaunu produktu izpēti un jaunu tehnoloģiju ieviešanu. Projekta laikā tiek strādāts pie jaunu produktu – sulu, biezeņu, koncentrātu un pulveru izpētes, lai tos pēc tam ieviestu ražošanā. Pērn pētniecībā uzņēmums ieguldījis 19,19 tūkst.EUR.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Pharmeko Lettland” patiesie labuma guvēji ir Stolk Pieter Cornelis Jan un Monesi Alessandro.