Maksātnespējīgais "Baltic Polymers" izslēgts no PVN reģistra

25.06.2020 06:25:00

Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka ar šodienu, 25. jūniju, no PVN reģistra izslēgts 2003.gadā dibinātais SIA “Baltic Polymers”.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka plastmasas iepakojuma ražotājam reģistrēts 253,23 tūkst.EUR liels VID administrēto nodokļu parāds, jau pirms 3 gadiem zvērināts tiesu izpildītājs piemērojis liegumu uzņēmuma kapitāldaļu atsavināšanai, daļu nominālvērtību mainīšanai, kā arī aizliegumu veikt darbības, kas samazina daļu vērtību.

Jau 2015.gada decembrī ierosināts SIA “Baltic Polymers” tiesiskās aizsardzības process, kas izbeigts 2018.gada maijā, jo uzņēmums nav spējis nokārtot tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānā noteiktās saistības. Savukārt 2018.gada maijā pasludināts uzņēmuma maksātnespējas process, kas aktīvs aizvien.

Kā SIA “Baltic Polymers” vienīgais kapitāldaļu turētājs reģistrēts pagājušā gada novembra beigās likvidētais SIA “Industrial Solutions”. Tā pēdējie īpašnieki bijuši Kiprā reģistrētais Glodarframe Invest System Ltd (51%), Roberts Joma (22%), Ēriks Kiops (22%) un Deniss Zagrebins (5%).

Lursoft pieejamie finanšu rādītāji liecina, ka SIA “Baltic Polymers” pēdējo finanšu pārskatu iesniedzis par 2015.gadu. Tajā uzņēmums norādījis, ka tas guvis 2,75 milj.EUR apgrozījumu un strādājis ar 1,5 milj.EUR zaudējumiem. Ar zaudējumiem tas strādājis kopš 2012.gada, ar negatīvu rezultātu noslēdzot arī atsevišķus gadus iepriekš.