LLU rektore I. Pilvere atstājusi sava ģimenes uzņēmuma "Ziedi JP" padomi

29.06.2020 07:23:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektore Irina Pilvere atstājusi savas ģimenes uzņēmuma AS “Ziedi JP” padomes locekles amatu. Tas nozīmē, ka uzņēmuma padome turpina darbu divu amatpersonu sastāvā – Jura Pilvera un Ulda Pilvera.

Lursoft dati rāda, ka AS “Ziedi JP” dibinātāja un vienīgā īpašniece laika posmā no 1991.gada līdz 1995.gadam bijusi Irina Pilvere, bet šobrīd kā uzņēmuma patiesie labuma guvēji reģistrēti abi padomes locekļi – Juris un Uldis Pilveri.

Iesniegtais gada pārskats rāda, ka AS “Ziedi JP” nodarbojas ar lopkopību, elektrības ražošanu, augkopību un zivsaimniecību. Aizvadītajā gadā uzņēmumā strādājuši 96 darbinieki, no kuriem lielākā daļa nodarbināta lopkopībā un augkopībā.

2019.gadā AS “Ziedi JP” apgrozīja 6,86 milj.EUR, no kuriem 40% veidoja ieņēmumi no piena, 32% - elektroenerģijas, 16% - saražotās augkopības produkcijas realizācijas. Pagājušo gadu uzņēmums noslēdzis ar 121,24 tūkst.EUR peļņu.

Irina Pilvere ir ne tikai Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektore, bet arī AS “Latvijas valsts meži” padomes locekle un saistīta ar Latvijas Tehnoloģisko universitāšu un augstskolu konsorciju, biedrību Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmija, Latvijas Universitāšu asociāciju un Latvijas Lauksaimniecības universitātes fondu “Jelgavas pils”.