"Astarte-Nafta" 2019.gadā apgrozījusi 50,99 milj.EUR

01.07.2020 06:30:00

Degvielas tirgotājs SIA “Astarte - Nafta” 2019.gadā apgrozījis 50,99 milj.EUR un pēc nodokļu nomaksas nopelnījis 628,27 tūkst.EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, apgrozījums palielinājies par 4,27 tūkst.EUR, bet peļņa sarukusi par 7,09%. Peļņas samazinājumu ietekmējusi pārdošanas izdevumu palielināšanās.

2019.gadā SIA “Astarte - Nafta” turpināja pilnveidot ēdināšanas konceptu, kas nodrošinās vairāk izvēles iespēju klientiem. Šis ēdināšanas koncepts iekļauj arī telpu pārbūvi, lai padarītu to klientiem patīkamāku un ērtāku. Šim nolūkam degvielas tirgotājs ieguldījis 23 tūkst.EUR.

Lai pilnveidotu servisu un klientu lojalitāti, aizvadītajā gadā tika veikti kapitālieguldījumi 1,6 milj.EUR apmērā – pabeigta rekonstrukcija DUS Višķi par 58 tūkst.EUR, DUS Jelgavā, Lielā ielā par 49 tūkst.EUR, DUS Ventspilī – par 141 tūkst.EUR, t.sk. veicot auto gāzes uzpildes iekārtas izbūvi, kā arī 5 tūkst.EUR ieguldīti DUS Koknese rekonstrukcijā.

SIA “Astarte-Nafta” ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Zemgales reģionā. Aizvadītajā gadā tas nodokļos samaksājis 22,3 milj.EUR, kas ir par 1 milj.EUR vairāk nekā 2018.gadā.

Korononavīrusa Covid-19 ierobežošanai ieviestie pasākumi ietekmējuši arī SIA “Astarte-Nafta” saimniecisko darbību. Iesniegtajā vadības ziņojumā uzņēmums norādījis, ka krīzes ietekmē degvielas patēriņš valstī samazinājies par 10% un sīvās konkurences apstākļos būtiski samazinājies arī degvielas tirdzniecības piecenojums. Tāpat arī būtiski krities preču apgrozījums. “Jāuzsver, ka uzņēmums nav izmantojis valsts piedāvātos krīzes pārvarēšanas atbalsta pasākumus, un SIA “Astarte-Nafta” vadība uzskata, ka uzņēmums spēs pārvarēt ārkārtas situāciju ar šādu kompensējošo pasākumu palīdzību – nepārtrauktu debitoru un izmaksu monitoringu, izmaksu optimizāciju, būvniecības attīstības projektu iesaldēšanu uz nezināmu termiņu,” teikts SIA “Astarte-Nafta” iesniegtajā vadības ziņojumā.

SIA “Astarte-Nafta” reģistrēta 1994.gadā un tās pamatkapitāls ir 31,24 tūkst.EUR. Lursoft dati rāda, ka degvielas tirdzniecības uzņēmuma kapitāldaļu turētāji ir Jānis Anspoks (92,73%) un Ligita Dzene (7,27%).