"Rūjienas saldējums", pateicoties eksportam, pērn kāpinājis apgrozījumu

01.07.2020 09:57:00

Saldējuma ražotājs SIA “Rūjienas saldējums” 2016.gadā uzsāka jauna veida saldējuma ražošanu Latvijā – Mini melts – un tā eksportu uz Eiropas Savienības valstīm. Salīdzinot ar 2018.gadu, pērn Mini melts eksporta apjomi pieauga par 31%.

Iesniegtajā gada pārskatā teikts, ka SIA “Rūjienas saldējums” 2019.gadā piedalījās starptautiskās izstādēs Francijā, Polijā un Lielbritānijā, kas sekmējis sadarbības līgumu noslēgšanu ar divdesmit četrām valstīm 2020.gadam. Pateicoties veiksmīgai Mini Melts saldējuma realizācijai Eiropas Savienības valstīs un Ukrainā, pagājušajā gadā saldējuma ražotājs nopelnīja 306,93 tūkst.EUR, bet tā apgrozījums audzis par 16,72%, sasniedzot 2,71 milj.EUR. 60,52% no apgrozījuma nodrošinājuši ienākumi no eksporta.

Šobrīd SIA “Rūjienas saldējums” apgrozījums ir būtiski samazinājies, jo Mini Melts galvenās tirdzniecības vietas Eiropā – atpūtas parki, izklaides vietas – ir slēgtas.

Uzņēmumam ir vienošanās ar Altum par 0,5 milj.EUR aizdevumu, kā arī uzņēmuma vadība cer uz atbalsta pasākumiem, kurus, iespējams, nodrošinās Lauku Atbalsta Dienests sadarbībā ar Piensaimnieku savienību, sniedzot vienreizēju neatmaksājamu atbalsta finansējumu.

2009.gadā reģistrētā SIA “Rūjienas saldējums” vienīgais īpašnieks ir Igors Miezis. Kā liecina Lursoft pieejamā informācija, uzņēmējam pieder arī piena pārstrādes un siera ražošanas nozarē strādājošais SIA “Feličo” (2018.gadā nav veikta saimnieciskā darbība), kā arī 50% SIA “LATESTVEST” kapitāldaļu.