Tūroperatoram "Tez Tour" reģistrēta pirmā komercķīla

09.07.2020 08:48:00

Klientu Portfeļa monitorings informē, ka vakar 1 milj.EUR vērta komercķīla reģistrēta tūroperatoram SIA “Tez Tour”. Par labu komercķīlas devējam AS “Attīstības finanšu institūcija Altum” uzņēmums ieķīlājis visu savu mantu kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas.

Kā rāda Lursoft pieejamā informācija, vakar reģistrētā komercķīla ir pirmā ķīla uzņēmuma 18 gadus ilgajā pastāvēšanas laikā.

Spāņu GERMESINVEST SL piederošā SIA “Tez Tour” darbiniekiem vairākkārt veikta atlīdzības izmaksa par dīkstāvi, kā arī VID atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem. Pērn uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 537,59 tūkst.EUR. Ja salīdzina SIA “Tez Tour” veiktās nodokļu iemaksas uz vienu darbinieku ar citu tūrisma operatoru pakalpojumu nozarē strādājošo uzņēmumu nodokļu iemaksām, jānorāda, ka SIA “Tez Tour” gadījumā tās ir vairāk nekā divas reizes lielākas.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka tūrisma operatoru pakalpojumu nozarē strādājošie uzņēmumi iedzīvotāju ienākuma nodoklī uz vienu darbinieku 2019.gadā samaksājuši vidēji 1,59 tūkst.EUR, bet valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās – 3,24 tūkst.EUR. Tikmēr SIA “Tez Tour” tie bijuši attiecīgi 4,05 tūkst.EUR un 7,74 tūkst.EUR uz vienu strādājošo.