Atkritumu apsaimniekotājs "Eko Kurzeme" piekto gadu pēc kārtas kāpinājis apgrozījumu

20.07.2020 09:48:00

SIA “Eco Baltia grupa” piederošais atkritumu savākšanas uzņēmums SIA “Eko Kurzeme” 2019.gadā palielinājis apgrozījumu par 15,1%, rādītājam sasniedzot 4,43 milj.EUR. Ar apgrozījuma pieaugumu uzņēmums strādājis pēdējos piecus gadus. Aizvadītais finanšu gads noslēgts ar 274,87 tūkst.EUR peļņu.

2019.gadā SIA “Eko Kurzeme” turpināja strādāt atkritumu apsaimniekošanas nozarē Liepājā un tās rajonā, kur, saskaņā ar iepirkuma rezultātiem, arī turpmāk saglabās nozīmīgu tirgus daļu.

Kā rāda Lursoft izziņā pieejamie dati par publiskajiem iepirkuma konkursiem, kuros pērn uzvarējusi SIA “Eko Kurzeme”, redzams, ka tā ieguvusi tiesības apsaimniekot sadzīves atkritumus Skrundas, Brocēnu un arī Saldus novados.

2019.gadā SIA “Eko Kurzeme” turpināja pilnveidot un efektivizēt sadzīves atkritumu šķirošanu rūpnīcā “Skudras”, kas atrodas Grobiņas pagastā un ekspluatācijā nodota 2015.gada beigās. Savukārt šogad plānots izbūvēt jaunu šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumu Saldū, tā paplašinot iedzīvotāju iespējas šķirot atkritumus, kā arī veicinot otrreizējo izejvielu pārstrādi, novēršot to nonākšanu dabā.