Daudznozaru kompānija "Augstceltne" 2019.gadā nopelnījusi 1,03 milj.EUR

22.07.2020 08:27:00

Daudznozaru kompānija SIA “Augstceltne” 2019.gadā apgrozījusi 29,53 milj.EUR un pēc nodokļu nomaksas nopelnījusi 1,03 milj.EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, SIA “Augstceltne” apgrozījums pērn sarucis par 4%. Galvenais iemesls samazinājumam ir būvniecības nozarē sniegto pakalpojumu kritums par 1,7 milj.EUR. Iesniegtais gada pārskats rāda, ka 2019.gadā veiktie uzņēmuma celtniecības darbi veidoja 2,71 milj.EUR no SIA “Augstceltne” apgrozījuma. Vislielāko daļu, t.i., 59,4% no uzņēmuma apgrozījuma deva ieņēmumi no degvielas tirdzniecības, 4,51 milj.EUR – nekustamo īpašumu apsaimniekošana un nomas ieņēmumi, bet vēl 4,39 milj.EUR – preču realizācijas ieņēmumi.

2019.gadā SIA “Augstceltne” turpināja attīstīt savus galvenos pamatdarbības virzienus, galveno uzmanību pievēršot nekustamā īpašuma apsaimniekošanas nozares pilnveidošanai, kas ļāva pērn palielināt apsaimniekojamo objektu skaitu un nodrošināt augstāku sniegtā pakalpojuma kvalitāti.

2020.gadu SIA “Augstceltne” plāno noslēgt ar mazāku apgrozījumu nekā pērn, tomēr joprojām ar pozitīviem finanšu rādītājiem.

Uzņēmumam pieder piecas degvielas mazumtirdzniecības uzpildes stacijas “Circle K” un, kā teikts uzņēmuma vadības ziņojumā, nākotnē plānota sava degvielas uzpildes staciju tīkla paplašināšana, veidojot attīstības politiku atbilstoši tendencēm Latvijas mazumtirdzniecības tirgū. Savukārt, runājot par ēku apsaimniekošanas nozari, paredzēts šogad investēt tehniskajā nodrošinājumā, iegādājoties gan uzkopšanas, gan inženiersistēmu apkalpošanas tehniku, kas ļaus piedāvāt plašāku specializēto pakalpojumu klāstu.

SIA “Augstceltne” reģistrēts 1991.gadā un tā pamatkapitāls ir 597,1 tūkst.EUR. Daudznozaru kompānijas patiesais labuma guvējs ir Juris Kursītis, kurš vēl bez SIA “Augstceltne” ir arī SIA “Tirdzniecības nams “Kurši””, SIA “Nekustamie īpašumi “Kurši”” un SIA “Virši F” patiesais labuma guvējs.