“Rīgas universālais termināls” 2019.gadā kāpinājis apgrozījumu līdz 16,74 milj.EUR

22.07.2020 09:59:00

2019.gadā SIA “Rīgas universālais termināls” turpināja palielināt vadošo pozīciju ar koksni saistīto kravu pārkraušanā Rīgas brīvostā, kā arī palielināja savu klātbūtni pārtikas beramkravu segmentā. Pērn SIA “Rīgas universālais termināls” pirmo reizi pastāvēšanas vēsturē kļuva par otru lielāko stividorkompāniju pēc apgrozījuma tonnās, Rīgas brīvostā pārkraujot vairāk nekā 4 miljonus tonnu kravu.

Lursoft pieejamais SIA “Rīgas universālais termināls” gada pārskats liecina, ka 2019.gadā uzņēmums kāpinājis apgrozījumu līdz 16,74 milj.EUR, bet peļņu – līdz 3,6 milj.EUR. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, peļņa palielinājusies par 6,03%, ko SIA “Rīgas universālais termināls” vadība skaidro ar ievērojamām klientu aktivitātēm visos kravu segmentos, bet jo īpaši beramkravu segmentā, kā arī pozitīvām tendencēm ekonomikā un Latvijas eksporta apjoma palielinājumu gada pirmajos trīs ceturkšņos.

Koncerns SIA “Rīgas universālais termināls” savu darbību veic Rīgas brīvostas teritorijā, sniedzot stividora, kravu pārkraušanas un uzglabāšanas pakalpojumus, kā arī nodrošinot saldēto pārtikas kravu uzglabāšanu un pārkraušanu. Koncerns saviem klientiem sniedz arī dzelzceļa manevru un uzglabāšanas pakalpojumus ostas teritorijā. SIA “Rīgas universālais termināls” meitas uzņēmums ir SIA “Alpha Ekspress”, kas sniedz manevru un vagonu uzglabāšanas pakalpojumus ostas teritorijā, izmantojot tam piederošo dzelzceļa tīklu ar kopējo ceļu garumu aptuveni 18 km un divas manevru lokomotīves. SIA “Alpha Ekspress” 2019.gadā apgrozīja 805,2 tūkst.EUR un nopelnīja 53,22 tūkst.EUR.

SIA “Rīgas universālais termināls” pieder Singapūras uzņēmumam Portek International Private Limited, savukārt pie patiesajiem labuma guvējiem norādīts, ka patiesais labuma guvējs ir akcionārs tādā akciju sabiedrībā, kuras akcijas ir iekļautas regulētajā tirgū, un veids, kādā tiek īstenota kontrole pār juridisko personu, izriet tikai no akcionāra statusa.