“Liepājas autobusu parks” padomē iecelts Didzis Jēriņš

29.07.2020 09:05:00

Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka vakar reģistrētas izmaiņas AS “Liepājas autobusu parks” padomē.  Lursoft dati liecina, ka no amata atcelts līdzšinējais padomes priekšsēdētāja vietnieks Ronalds Fricbergs, viņa vietā ieceļot Didzi Jēriņu.

AS “Liepājas autobusu parks” padomes priekšsēdētāja amatu turpina ieņemt Edgars Dupats, savukārt padomes locekļu – Atis Deksnis, Harijs Krongorns un Edvards Šlesers.

Didzis Jēriņš ir Liepājas pašvaldības izpilddirektora vietnieks būvniecības jautājumos, savukārt pašvaldības izpilddirektors ir no AS “Liepājas autobusu parks” padomes priekšsēdētāja vietnieka amata atceltais Ronalds Fricbergs.

Savulaik Didzis Jēriņš bijis SIA “Liepājas ūdens” padomes loceklis, ieņēmis arī valdes locekļa amatu SIA “Invest Rīga Liepāja”. Šobrīd D. Jēriņam pieder 38% SIA “Invest Rīga Liepāja” kapitāldaļu.

AS “Liepājas autobusu parks” 2019.gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 1,65 milj.EUR. Rēķinot uzņēmuma samaksātos nodokļus uz vienu darbinieku, redzams, ka AS “Liepājas autobusu parks” tie bijuši zemāki nekā nozarē vidēji. Proti, kamēr pilsētas un piepilsētas pasažieru sauszemes pārvadājumu nozarē strādājošie uzņēmumi 2019.gadā iedzīvotāju ienākuma nodoklī uz vienu darbinieku samaksājuši 1,94 tūkst.EUR, AS “Liepājas autobusu parks” gadījumā tie bijuši 1,66 tūkst.EUR. Zemākas bijušas arī valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas uz vienu strādājošo, kas pērn nozarē bija 4,02 tūkst.EUR, bet AS “Liepājas autobusu parks” – 3,57 tūkst.EUR.

Lursoft izziņā pieejamā informācija liecina, ka AS “Liepājas autobusu parks” akcionāri norādījuši, ka uzņēmuma patieso labuma guvēju noskaidrot nav iespējams.