Zeķu ražotājs "Bisoks" šogad prognozē 100 tūkst.EUR zaudējumus

31.07.2020 06:30:00

Zeķu ražotāja SIA “Bisoks” apgrozījums aizvadītajā gadā samazinājies par 183,91 tūkst.EUR jeb aptuveni 8%, ko ietekmēja papildu atlaides, kuras uzņēmuma sadarbības partneri pieprasa dažādu akciju veikšanai, tāpat arī eksporta samazinājums un kopējā pirktspējas samazināšanās. 

Iesniegtais gada pārskats liecina, ka 2019.gadā SIA “Bisoks” apgrozīja 2 milj.EUR un finanšu gadu noslēdza ar 54,38 tūkst.EUR zaudējumiem. Šī gada pirmo piecu mēnešu rezultāti liecina, ka SIA “Bisoks” strādājis ar zaudējumiem arī šogad, ko ietekmējusi ārkārtējā situācija valstī, un gada beigās uzņēmuma zaudējumi varētu sasniegt 100 tūkst.EUR. Tāpēc ražotāja plāns ir maksimāli optimizēt izdevumus, ņemot vērā esošo finansiālo situāciju. Tas nozīmē, ka SIA “Bisoks” 2020.gadā paredzējis samazināt darbinieku skaitu, valdes atalgojumu, optimizēt uzturēšanas izdevumus, izmantot mūsdienīgas uzņēmuma darbības elektroniskās metodes, dokumentu elektronisko apmaiņiuun pārdošanu internetā, kas ievērojami samazinās darbinieku skaitu un arī uzņēmuma izmaksas. SIA “Bisoks” plānos ir līdz 2020.gada beigām pārstrukturizēt un modernizēt uzņēmumu, lai 2021.gadu varētu noslēgt ar peļņu.

Pagājušā gada beigās SIA “Bisoks” kopējie aktīvi, salīdzinot ar gada sākumu, samazinājās par 178,16 tūkst.EUR jeb aptuveni 9%, kas galvenokārt saistīts ar pamatlīdzekļu nolietojumu un krājumu samazinājumu. Pašu kapitāls pērn samazinājās par 1,05 milj.EUR, kas saistīts ar pārskata gada zaudējumiem un sadali dividendēm no iepriekšējo gadu nesadalītās peļņas.

Lursoft dati liecina, ka 1993.gadā reģistrētais SIA “Bisoks” pagājušajā gadā nodarbināja 32 darbiniekus un nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 501,64 tūkst.EUR. Uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Sergejs un Stepans Kuzmiči.