"CS KOMERCSERVISS" pērn apgrozījis 5,43 milj.EUR

31.07.2020 06:48:00

Pagājušajā gadā nekustamo īpašumu apsaimniekotājs un pārvaldītājs SIA “CS KOMERCSERVISS” strādāja ar 5,43 milj.EUR apgrozījumu un periodu noslēdza ar 595,16 tūkst.EUR zaudējumiem. Zaudējumi izskaidrojami ar komercobjektu pārvaldīšanas līgumu termiņu izbeigšanos un lielo konkurenci apkalpojošajā sfērā.

Vadības ziņojumā SIA “CS KOMERCSERVISS” norādījis, ka šogad tas aktīvi turpinās piedalīties valsts un pašvaldību apsaimniekošanas iepirkumos, lai palielinātu pasūtījumu portfeli ar ilglaicīgiem līgumiem komercobjektu sektorā. Papildus valsts un pašvaldību iepirkumiem SIA “CS KOMERCSERVISS” iecerējis uzrunāt arī privātā sektora uzņēmumus. Tiesa, ņemot vērā ārkārtas situāciju valstī, ar komercobjektiem izvērsusies viskritiskākā situācija, jo saistībā ar valdības noteiktajiem ierobežojumiem (piemēram, slēdzot skolas, augstskolas, valsts un pašvadību iestādes, sporta zāles, samazinot tirdzniecības centru darba laikus), strauji samazinājies SIA “CS KOMERCSERVISS” sniegto pakalpojumu apjoms. Tā rezultātā paredzams, ka kopējais apgrozījums no komercobjektiem varētu samazināties par 20-25%.

SIA “CS KOMERCSERVISS”, kas līdz 2016.gada decembrim bija zināms ar nosaukumu SIA “RBSSKALS Serviss”, pamatkapitāls ir 1,5 milj.EUR. Lursoft izziņā redzams, ka SIA “CS KOMERCSERVISS” vienīgais kapitāldaļu turētājs ir AB “Civinity”, kuram Latvijā pieder kopskaitā deviņi uzņēmumi, tostarp arī AS “Hausmaster”.

Pērn SIA “CS KOMERCSERVISS” nodarbinājis 324 darbiniekus un nodokļos samaksājis 1,4 milj.EUR. Salīdzinot ar citiem nozarē strādājošajiem uzņēmumiem, SIA “CS KOMERCSERVISS” nodokļu maksājumi uz vienu darbinieku bijuši zemāki nekā nozarē vidēji.