Kravu pārvadātāja "Dinotrans" apgrozījums pērn audzis par 20%

07.08.2020 06:43:00

Kravu pārvadājumu un kravas automašīnu tirgotāja SIA “Dinotrans” apgrozījums pagājušajā gadā, salīdzinot ar 2018.gadu, pieaudzis par 20%, sasniedzot 30,5 milj. EUR. Pēc 67,98 tūkst. EUR lielajiem zaudējumiem gadu iepriekš, pērn uzņēmums strādājis ar 195,57 tūkst. EUR peļņu.

2019.gadā un turpmākajos gados SIA “Dinotrans” galvenais mērķis ir būt sociāli atbildīgam uzņēmumam pret saviem darbiniekiem, kā arī rūpēties pret apkārtējo vidi. Pagājušajā gadā SIA “Dinotrans” patērēja 6,75 miljonus litru degvielas, no kuriem 1,34 miljoni bija atjaunojamā degviela. Uzņēmums samazinājis fosilās degvielas patēriņu par 20%, līdz ar to arī oglekļa dioksīds tika samazināts par 2,4 t tūkst. tonnu. “SIA “Dinotrans” flote varētu patērēt daudz vairāk nefosilo degvielu, ja vien tās piedāvājums tirgū būtu pietiekams un cenas atšķirība nebūtu tik būtiska, ka tā ievērojami ietekmē cenas piedāvājumu klientiem,” teikts uzņēmuma vadības ziņojumā.

SIA “Dinotrans” norāda, ka līdz ar koronavīrusa Covid-19 ierobežošanai ieviestajiem pasākumiem uzņēmuma apgrozījums nokritās par vairāk nekā 30%, salīdzinot to ar iepriekšējā gada rādītājiem attiecīgajā periodā.  Jau 2020.gada jūnija otrajā pusē, kad valstu valdības mīkstināja ierobežojumus, bija jūtams apgrozījuma pieaugums.

Pagājušajā gadā SIA “Dinotrans” ar darba vietām nodrošinājis 337 strādājošos.

Lursoft izziņā pieejamā informācija rāda, ka uzņēmuma darbiniekiem kopš aprīļa vairākkārt izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi, kā arī VID atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem.

SIA “Dinotrans” reģistrēts 2001.gadā un pieder Allanam Aukštikalnim (20%) un zviedram Staffan Bengt Magnus Resare (80%). Uzņēmuma pamatkapitāls ir 526,43 tūkst. EUR.