"Puratos Latvia" kāpinājis apgrozījumu

11.08.2020 08:45:00

Augļu un ogu piedevu ražotājs piena pārstrādes un konditorejas uzņēmumiem SIA “Puratos Latvia” pērn aizvadījis savu divdesmit sesto darbības gadu. Tā laikā ražotājs turpināja iepriekšējos gados uzsākto ražošanas procesu optimizāciju, ieviešot inovatīvas tehnoloģijas un veiksmīgi apgūstot Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu. Pērn SIA “Puratos Latvia” apgrozījums palielinājies par 322,65 tūkst. EUR, sasniedzot 22,74 milj. EUR, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas pieaugusi līdz 878,66 tūkst. EUR, un to paredzēts atstāt nesadalītu, lai novirzītu uzņēmuma attīstībai. Jānorāda, ka, balstoties uz Lursoft statistikas datiem, SIA “Puratos Latvia” ierindojas starp Tukuma novada TOP lielākajiem uzņēmumiem.

Iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka SIA “Puratos Latvia” 2019.gadā nav veicis pētniecisko darbu, taču ir strādājis pie jauniem, ražošanā pielietojamiem risinājumiem inovatīvu augļu un ogu piedevu izstrādē.

Lursoft izziņā pieejamā informācija rāda, ka SIA “Puratos Latvia” aizvadītajā gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 2,1 milj.EUR, tostarp 0,99 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās, bet 457,04 tūkst. EUR – iedzīvotāju ienākuma nodoklī. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 182 darbinieki.

SIA “Puratos Latvia” īpašnieks ir beļģu uzņēmums PURATOS GROUP NV.