"Lode" pērn sasniegusi pēdējo desmit gadu augstāko peļņu

14.08.2020 08:30:00

Keramisko būvmateriālu ražotājs SIA “Lode” 2019.gadu vērtē kā ļoti pozitīvu, neskatoties uz apgrozījuma kritumu par 8,5%. Uzņēmuma peļņa aizvadītajā gadā sasniegusi augstāko līmeni kopš 2008.gada krīzes.

2019.gadā SIA “Lode” apgrozīja 12,01 milj. EUR, kas ir par 1,12 milj. EUR mazāk nekā gadu iepriekš, pārskata gadu noslēdzot ar 982,92 tūkst. EUR lielu peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka, lai arī SIA “Lode” apgrozījums samazinājies, pārdošanas apjomi uz Lietuvu pieauguši un sasnieguši 44% no kopējā apjoma. “Lietuva jau ilgāku laiku ir SIA “Lode” lielākais tirgus, it īpaši Keraterm celtniecības blokiem,” minēts uzņēmuma vadības ziņojumā.

Pārskata gadā Liepas ražotnē tika turpināti iepriekšējā gadā uzsāktie rekonstrukcijas un modernizācijas darbi. Uz laiku no 2018.gada novembra līdz 2019.gada februāra vidum ražošana tika apturēta. Arī Ānes ražotne pārskata gadā darbojās 10,5 mēnešus, jo pārējā laikā tika veiktas apkopes un remonti.

Līdz ar Covid-19 ierobežojošajiem pasākumiem arī SIA “Lode” izjutusi pārdošanas apjomu samazināšanos un nenoteiktību savos noieta tirgos, taču uzņēmuma vadība uzskata, ka ārkārtas situāciju uzņēmums spēs pārvarēt, pateicoties gada pirmo mēnešu virsizpildei.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Lode” vienīgais īpašnieks un arī patiesais labuma guvējs ir Pawel Tadeusz Radzieciak.