Granulu apkures katlu ražotājs "Grandeg" pērn strādājis ar zaudējumiem

07.09.2020 06:50:00

Pagājušo gadu granulu apkures katlu ražotājs SIA “Grandeg” noslēdzis ar 69,7 tūkst. EUR zaudējumiem pretstatā iepriekšējā gada peļņai. Kā norādījis SIA “Grandeg”, 2019. gads galvenokārt ar zaudējumiem noslēgts tāpēc, ka apgrozījums, salīdzinot ar 2018.gadu, samazinājies par 414,92 tūkst. EUR jeb 32%. Pērn uzņēmums apgrozījis 867,15 tūkst. EUR.

Iemesls samazinājumam ir pārdošanas stratēģijas maiņa, kas saistīta ar izmaiņām dīleriem piešķirto atlaižu politikā.

Ņemot vērā, ka tirgū ir liela konkurence tieši privātajam sektoram piemērotajiem apkures katliem, SIA “Grandeg” šobrīd apzin iespējas un tehniskos risinājumus, kā uzlabot un piedāvāt inovācijas lielas jaudas apkures katliem, kā arī ar inženieri strādā pie alternatīvas enerģijas ražošanas iekārtām.

“Uzņēmuma perspektīvas vērtējamas pozitīvi. SIA “Grandeg” nostiprinājis savu darbību Latvijā ar esošajiem granulu apkures katlu tirdzniecības pārstāvjiem, tādējādi nodrošinot uzņēmuma ražoto apkures katlu pieejamību visā Latvijā, kā arī pārskatījis savu pārdošanas stratēģiju attiecībā uz dīleru maksājumiem un atlaižu nosacījumiem. Pozitīvi vērtējams tas ka SIA “Grandeg” palielinājis tieši lielo katlu tirdzniecību, kas uzņēmumam nes lielāku peļņu,” teikts iesniegtajā vadības ziņojumā.

SIA “Grandeg” reģistrēts 2008. gadā un pieder igauņu OU “Elbrus International” (49%), Andrim Lubiņam (42%) un Raivo Pedem (9%). 

Lursoft Kavēto maksājumu datu bāzē esošā informācija rāda, ka uzņēmumam šobrīd reģistrēti divi kavētie maksājumi (kopējā suma 1434 eiro), kā arī VID piemērojis uzņēmumam aizliegumu komercķīlas reģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai. Uz 7. septembri SIA “Grandeg” izveidojies 171,20 tūkst. EUR liels nodokļu parāds. Jānorāda, ka pērn uzņēmums nodokļos samaksājis 191,86 tūkst. EUR.