"Otaņķu dzirnavnieks" apgrozījums audzis līdz 15,1 milj. EUR

10.09.2020 06:48:00

Aizvadītais gads SIA “Otaņķu dzirnavnieks” bijis jaunu izaicinājumu un iespēju gads. “Iepriekšējos gados veiktie mērķtiecīgie ieguldījumi ēkās, iekārtās, tehnikā un jaunu biznesa virzienu izpētē 2019.gadā devuši savu pienesumu veiksmīgai uzņēmuma izaugsmei,” teikts SIA “Otaņķu dzirnavnieks” vadības ziņojumā. Visu šo darbību kopums ļāvis uzņēmumam sasniegt galvenokārt augstākus produktu un pakalpojumu kvalitātes standartus, piedāvāt plašāku pakalpojumu klāstu, lielu projektu realizāciju īsā termiņā, precizitāti un ātrumu. 

2019.gadā SIA “Otaņķu dzirnavnieks” kāpinājis apgrozījumu par 6,4%, tam palielinoties līdz 15,10 milj. EUR, savukārt peļņa pēc nodokļiem sasniegusi 590,94 tūkst.EUR.

Liels ieguvums SIA “Otaņķu dzirnavnieks” darbībai ir strādāšana vairākās nozarēs, kas dažādās neparedzētās situācijās ļauj noturēt stabilu apgrozījumu un attīstības tempu. 

SIA “Otaņķu dzirnavnieks” galvenie darbības veidi ir graudu pārstrāde, transporta pakalpojumu sniegšana, šķidrmēslu pārvadājumi un organiskā mēslojuma iestrāde, cukurbiešu novākšanas, tīrīšanas un kraušanas pakalpojumi, graudaugu un lopbarības vairumtirdzniecība.

Uzņēmums mērķtiecīgi turpina savas darbības paplašināšanos. “Plānveidīgi tiks atjaunots autoparks, kā arī tiks iegādāta papildu jauna specializētā tehnika. Maksimāli efektīvi noslogosim un izmantosim šobrīd uzņēmuma rīcībā esošo tehniku,” teikts SIA “Otaņķu dzirnavnieks” vadības ziņojumā. Uzņēmums paredzējis uzlabot un efektivizēt graudu pārstrādes procesu, uzlabojot gatavās produkcijas kvalitāti, kā arī palielināt pārstrādes apjomus un gatavās produkcijas realizāciju. 

Lursoft statistikas dati rāda, ka SIA “Otaņķu dzirnavnieks” ir lielākais Nīcas novadā reģistrētais uzņēmums. Tas reģistrēts 1996.gadā un pieder Konstantīnam un Ričardam Riepšām. 

Aizvadītajā gadā uzņēmums ar darba vietām nodrošinājis 99 darbiniekus un nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis nepilnu 1 milj. EUR.