"Tallink Latvija" pērn kāpinājis apgrozījumu par 5,85%

15.09.2020 09:04:00

AS “Tallink Latvija” caur Rīgas ostu 2019.gadā pārvadājis par 1,1% mazāk pasažieru nekā gadu iepriekš. To radīja viena virziena ceļotāju skaita samazinājums, kam par iemeslu bijusi arvien lielāka un agresīvāka konkurence gan cenas, gan piedāvājuma apjoma ziņā.

Vadības ziņojumā AS “Tallink Latvija” norādījis, 2019.gada augustā uzstādīts uzņēmuma vēsturē vēl nebijis rekords, pārvadājot visvairāk pasažieru viena mēneša ietvaros līnijā Rīga – Stokholma – Rīga. Pērn arī  uzņēmums atvēris jaunu Tallink ceļojumu biroju tirdzniecības centrā “Alfa”, kā arī, ņemot vērā straujo tehnoloģiju attīstību, rasta iespēja klientiem ātrāk, izdevīgāk un vienkāršāk veikt ceļojumu rezervācijas, izmantojot mobilās aplikācijas.

Gada pārskatā publiskotā informācija rāda, ka AS “Tallink Latvija” 2019.gadā apgrozījis 2,29 milj. EUR, kas ir par 5,85% vairāk nekā gadu iepriekš. Pārskata gadu kompānija noslēgusi ar 79,87 tūkst. EUR peļņu.

Lursoft dati rāda, ka AS “Tallink Latvija” darbiniekiem kopš š.g. aprīļa līdz septembrim vairākkārt izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi, kā arī VID atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem.
AS “Tallink Latvija” 2019.gadā ar darba vietām nodrošinājis 651 darbinieku.
Uzņēmuma vienīgais kapitāldaļu turētājs ir Igaunijā reģistrētais Aktsiaselts Tallink Grupp.