“Brabantia Latvia” apgrozījums 2019.gadā sasniedzis 16,6 milj. EUR

16.09.2020 06:22:00

Mājsaimniecības izstrādājumu ražotājs SIA “Brabantia Latvia” 2019.gadu raksturo kā veiksmīgu, jo izpildīts uzņēmuma mērķis – sasniegts nepieciešamais ražošanas apjoms gan gludināmo dēļu, gan arī veļas žāvētāju produktu grupās.

Pagājušajā gadā SIA “Brabantia Latvia” turpināja produkcijas kvalitātes uzlabošanas un ražošanas efektivitātes paaugstināšanas projektu realizāciju. Tāpat arī esošās produkcijas sortiments papildināts ar jauniem veļas žāvētāju modeļiem un tehnoloģisko iekārtu un ēkas modernizācijas ietvaros gada laikā veiktas investīcijas vairāk nekā 470 tūkst.EUR apmērā.

SIA “Brabantia Latvia” apgrozījums pērn, salīdzinot ar 2018.gadu, pieaudzis par 241,15 tūkst.EUR jeb 1,5%, sasniedzot 16,6 milj. EUR, savukārt peļņa pēc nodokļiem pieaugusi līdz 541,81 tūkst.EUR.

Šim gadam SIA “Brabantia Latvia” izvirzījis mērķi ieviest ražošanā jauna tipa produktu – iekštelpu veļas žāvētāju –, paralēli nodrošinot augošu esošo produktu pieprasījumu. Tāpat arī uzņēmums plāno turpināt investīcijas manuālo operāciju automatizācijā un tehnoloģisko iekārtu modernizācijā un energoefektivitātes paaugstināšanā, kas ļaus arī turpmāk paplašināt un dažādot produkcijas sortimentu, kā arī nodrošināt ražotās produkcijas augstos kvalitātes un efektivitātes standartus.

Jānorāda, ka 2019.gadā SIA “Brabantia Latvia” ar darba vietām nodrošinājusi 138 darbiniekus un apgrozījuma ziņā ir ceturtais lielākais Talsu novadā reģistrētais uzņēmums.

Pēc Lursoft pieejamās informācijas, SIA “Brabantia Latvia” kapitāldaļu turētājs ir Nīderlandē reģistrētais Brabantia International B.V.