Lauksaimniecības tehnikas tirgotājs "SilJa" 2019.gadā nopelnījis 33,12 tūkst. EUR

28.09.2020 10:35:00

Lauksaimniecības tehnikas, rezerves daļu un dārzkopības preču tirgotājs SIA “SilJa” savā vadības ziņojumā norāda, ka 2019.gadā lauksaimniecības tehnikas un rezerves daļu pārdošanas apjomus būtiski ietekmējusi lauksaimnieku piesardzība veikt plānotās investīcijas, jo 2017.gadā tie saskārušies ar ilgstošām rudens lietavām, bet 2018.gads nesis nelabvēlīgi sausu un karstu vasaru, kā rezultātā samazinājusies raža un arī ieņēmumi.

Aizvadītais bijis SIA “SilJa” divdesmit piektais darbības gads. Tajā uzņēmums strādājis ar 3,4% apgrozījuma kritumu, apgrozot 7,75 milj. EUR un gadu noslēdzot ar 33,12 tūkst.EUR peļņu.

SIA “SilJa” ir vietējā kapitāla uzņēmums, taču, kā teikts gada pārskatā, Latvijas kapitāla uzņēmumu šajā nozarē ir maz, jo tie nespēj sacensties ar to finanšu nodrošinājumu, kas ir ārvalstu kapitāla kompānijām. Tiesa, vietējā kapitāla uzņēmumu priekšrocība ir lauksaimnieku vajadzību laba pārzināšana.

Analizējot tirgus nākotnes tendence un ņemot vērā Latvijas tirgus lielumu, SIA “SilJa” secinājusi, ka ilgtermiņā lielāku pienesumu lauksaimniekiem tā var dot, savu darbību paplašinot piekabināmo agregātu un pēcpārdošanas segmentā – attīstot, paplašinot piedāvāto tehnikas zīmolu klāstu, rezerves daļu, traktoru aprīkojuma tirdzniecību un servisu, apkalpojot ne tikai savu pārstāvēto zīmolu tehniku.

Šogad SIA “SilJa” paredzējusi turpināt darbu pie noliktavas optimizācijas, lai pēc iespējas mazāk tiktu iesaldēti uzņēmuma apgrozāmie līdzekļi.

Lursoft izziņas dati liecina, ka SIA “SilJa” vienīgā kapitāldaļu turētāja ir Silva Jeromanova-Maura. Uzņēmēja kā patiesā labuma guvēja reģistrēta vēl divos uzņēmumos – SIA “Agro SilJa” un SIA “SilJa Invest”.