Zāļu vairumtirgotājs "A. Medical" sasniedzis vēsturiski lielāko apgrozījumu

26.10.2020 09:45:00

Pērn vēsturiski lielāko apgrozījumu un peļņu sasniedzis zāļu vairumtirgotājs SIA “A Medical”. Uzņēmums 2019.gadā turpināja pamatdarbības attīstību, veiksmīgi palielinot apgrozījumu un rentabilitāti visos darbības virzienos, it īpaši projektu realizācijā un zāļu vairumtirdzniecībā.

Iesniegtais gada pārskats liecina, ka uzņēmuma apgrozījums pērn palielinājies par 72,86%, sasniedzot 9,32 milj. EUR, savukārt peļņa pieaugusi līdz 0,57 milj. EUR. 

Runājot par attīstības iecerēm, SIA “A Medical” plāno palielināt pārdošanas komandu ar papildu darbiniekiem, turpināt attīstīt servisa pakalpojumu jomu, investējot darbinieku apmācībā un jaunu piegādātāju integrēšanā piedāvājuma portfelī. Tiesa, neskatoties uz īpaši veiksmīgu 2019.gadu, SIA “A Medical” saglabājušies ārējie riski, ņemot vērā neskaidrību ar ekonomisko situāciju pasaulē un piegādes problēmām, kuras radījis koronavīruss Covid-19.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka SIA “A Medical” 2019.gadā ar darba vietām nodrošinājis 35 darbiniekus, savukārt nodokļos samaksājis 1,83 milj. EUR.
SIA “A Medical” kapitāldaļu turētāji ir Igors Palkovs, Jānis Palkovs, SIA “EF HOLDING” un SIA “Veselības centrs 4”.

SIA “A Medical” pieder daļas trijos uzņēmumos – SIA “DINMED”, SIA “V Property” un SIA “Hygeia”. Uzņēmuma grupas konsolidētais apgrozījums 2019.gadā pieaudzis līdz 10,20 milj. EUR, bet peļņa – līdz 0,69 milj. EUR.