"Apotheka" aizvadītajā finanšu gadā apgrozījusi 55,99 milj. EUR

06.11.2020 06:32:00

Medikamentu mazumtirgotājs SIA “Apotheka” laika periodā no 2019.gada 1. maija līdz 2020.gada 30.aprīlim saimniecisko darbību veicis 101 aptiekā un piecās aptieku filiālēs.

Pārskata periodā liela uzmanība tika pievērsta aptieku darbības efektivitātes uzlabošanai, lai efektivizētu esošā darbaspēka izmantošanu. Pārskata periodā SIA “Apotheka” arī turpināja darbu pie klientu apkalpošanas kvalitātes uzlabošanas, klientu lojalitātes veicināšanas un darbinieku apmācības programmām. Būtiska bijusi arī tiešsaistes tirdzniecības attīstība, kas, pēc SIA “Apotheka” domām, ir viens no perspektīvākajiem darbības veidiem. Iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka pārskata periodā uzsākts darbs arī pie jauna darbības virziena – specializētu kosmētikas veikalu izveides ar zīmolu “Apotheka Beauty”.

Laika periodā no 2019.gada 1. maija līdz 2020.gada 30.aprīlim SIA “Apotheka” apgrozījusi 55,99 milj. EUR, kas ir par 10, 26% vairāk nekā gadu iepriekš. Augusi arī uzņēmuma peļņa, kas palielinājusies no 1,09 milj. EUR līdz 1,24 milj. EUR.

Nākamajā pārskata periodā SIA “Apotheka” plāno turpināt mazumtirdzniecības tīkla paplašināšanu, Apotheka zīmola stiprināšanu, koncepta popularizēšanu un ieviešanu reģionos. Lielu uzsvaru SIA “Apotheka” plānojot likt uz lojalitātes kartes stiprināšanu.

Lursoft dati liecina, ka SIA “Apotheka”, kura patiesais labuma guvējs ir Margus Linnamae, aizvadītajā finanšu gadā ar darba vietām nodrošināja 529 darbiniekus, un 2019.gadā uzņēmums nodokļos samaksājis 4,17 milj. EUR. Lursoft izpētījis, ka šī gada vasarā reģistrēts jauns uzņēmums – SIA “A Aptiekas”. Tā vienīgais kapitāldaļu turētājs ir SIA “Apotheka”.