Neskatoties uz sīvo konkurenci, AS "Rīgas dzirnavnieks" izdevies palielināt apgrozījumu

16.11.2020 08:44:00

Iepriekšējā pārskata gadā AS “Rīgas dzirnavnieks” sekoja izvirzītajiem stratēģiskajiem mērķiem, veicinot uzņēmuma izaugsmi un efektivitāti. Ņemot vērā vietējā tirgus apjoma kritumu, ko izraisīja sīvā konkurence, uzņēmumam tik un tā izdevies palielināt apgrozījumu. Tas primāri izdevies pateicoties eksporta tirgus palielināšanai.
AS “Rīgas dzirnavnieks” laika periodā no 2019.gada 1. jūlija līdz 2020.gada 30.jūnijam apgrozījis 24,12 milj. EUR. Salīdzinot ar iepriekšējo periodu, uzņēmuma apgrozījums palielinājies par 2,35%. 

AS “Rīgas dzirnavnieks” jau otro finanšu gadu pēc kārtas strādājis ar zaudējumiem, tiem pagājušajā gadā sasniedzot 372,57 tūkst.EUR.

Uzņēmuma kopējais investīciju apjoms pārskata gadā sasniedza 230 milj. EUR. Tās galvenokārt veiktas jomās, kas ļauj uzņēmumam pilnvērtīgāk kontrolēt produktu kvalitāti, kā arī uzlabot ražošanas procesu produktiem ar augstāku pievienoto vērtību un ļauj palielināt eksporta apjomus saražotajai produkcijai. Nākamajā finanšu gadā AS “Rīgas dzirnavnieks” iecerējis investīcijās ieguldīt 1,67 milj. EUR.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka AS “Rīgas dzirnavnieks” aizvadītajā finanšu gadā ar darba vietām nodrošināja 104 darbiniekus. Pērn uzņēmums nodokļos valsts kopbudžetā samaksājis 1,79 milj. EUR, tostarp 563,57 tūkst. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 269,93 tūkst. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

AS “Rīgas dzirnavnieks” patiesais labuma guvējs ir lietuvietis Raimondas Gintautas Kriūnas.