Tabakas izstrādājumu importētājs "Greis" 2019.gadā apgrozījis 58,19 milj. EUR

20.11.2020 08:35:00

Tabakas izstrādājumu importētājs un izplatītājs Latvijā SIA “Greis”, neskatoties uz jau plānotām izmaiņām tirgus segmentā un konkurentu darbību, pērn spējis saglabāt iepriekšējiem saimnieciskās darbības gadiem līdzvērtīgus apgrozījuma rādītājus, tai skaitā, saglabājot iegūto tirgus daļu attiecībā uz kompānijas “British American Tobacco” ražotām precēm. 2019.gadā SIA “Greis” apgrozījis 58,19 milj. EUR jeb par 11,16% vairāk nekā 2018.gadā. Pārskata gadu tabakas izstrādājumu importētājs un izplatītājs noslēdzis ar 1,84 milj. EUR zaudējumiem. Tie radušies zaudēto debitoru parādu norakstīšanas rezultātā.

Iesniegtajā gada pārskatā SIA “Greis” norādījis, ka, ņemot vērā izmaiņas tirgus situācijā un reorganizācijā sadarbībā ar ilgstošo sadarbības partneri “British American Tobacco”, sākot ar šī gada 1.janvāri uzņēmums ir spiests pārtraukt darbību tabakas izstrādājumu tirdzniecībā. Tas viennozīmīgi novedīs pie būtiska apgrozījuma krituma.
Lursoft pieejamā informācija rāda, ka 1995.gadā dibinātais SIA “Greis” pērn nodokļos samaksājis 29,17 milj. EUR.  Tiesa, uz š.g. 7.novembri uzņēmumam bija izveidojies 1,20 milj. EUR liels nodokļu parāds. Tāpat arī tam reģistrēti kavēti maksājumi un VID jau š.g. aprīlī piemērojis aizliegumu uzņēmumam reģistrēt komercķīlas, tās pārreģistrēt, pārjaunot un grozīt.

SIA “Greis” kapitāldaļu turētājs ir AS “Family Investment”, savukārt patiesais labuma guvējs – Nikolajs Kočujevskis.