Veikaliem "Elkor" otro gadu zaudējumi

24.11.2020 06:24:00

Tirgotājs SIA “ETG”, kuram pieder veikali Elkor, 2019.gadā strādājis ar apgrozījuma kritumu par 18,02%, tam nokrītoties līdz 42,92 milj. EUR. Uzņēmums jau otro gadu strādājis ar zaudējumiem, tiem palielinoties no 1,05 milj. EUR 2018.gadā līdz 5,79 milj. EUR pērn. Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “ETG” norādījis, ka zaudējumi daļēji tiks segti ar iepriekšējo gadu nesadalīto peļņu. 

1994.gadā dibinātais SIA “ETG” šogad plāno palielināt vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības apgrozījumu, palielinot preču sortimentu un piesaistot pircējus ar jaunām preču grupām un lielu kvalitatīvu preču izvēli, organizējot sezonas izpārdošanas, reklāmas akcijas un piešķirot atlaides. Balstoties uz Lursoft pieejamo informāciju, SIA “ETG” šobrīd reģistrētas 20 struktūrvienības, tostarp interneta veikali elkor.lv un elkor.ru, kā arī fiziski veikali gan Rīgā, gan Liepājā, Jelgavā un Daugavpilī.

Jānorāda, ka 2019.gadā tirgotājs nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 7,69 milj. EUR, tostarp 352,50 tūkst. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī un 764,86 tūkst. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās. Pērn uzņēmums ar darba vietām nodrošinājis 195 darbiniekus. 

SIA “ETG” darbības virzieni ir tirdzniecība ar mājsaimniecības elektroprecēm, sporta precēm, apģērbu, apaviem, tekstilprecēm, mēbelēm, precēm bērniem, sakaru līdzekļiem, datoriem, traukiem, fotoprecēm, mūzikas instrumentiem, interjera priekšmetiem, kā arī pārtikas mazumtirdzniecība un sabiedriskā ēdināšana.

SIA “ETG” patiesais labuma guvējs ir Aleksandrs Popovs.