Pārtraukta darbība licencei, kas ļauj "Baltic Restaurants Latvia" kafejnīcā Doma laukumā 3 tirgot alkoholiskos dzērienus

27.11.2020 09:19:00

Klientu Portfelis informē, ka SIA “Baltic Restaurants Latvia” izsniegtajai akcīzes licencei alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai Doma laukumā 3, Rīgā esošajā kafejnīcā pārtraukta darbība. Pēc VID sniegtās informācijas, darbība šajā adresē uzsākta 2007.gadā.

Lursoft izziņas dati rāda, ka SIA “Baltic Restaurants Latvia” šobrīd reģistrētas 98 struktūrvienības.

Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums SIA “Baltic Restaurants Latvia” aizvadītajā gadā turpināja izaugsmi, palielinot apgrozījumu par 11%, kas sasniegts, atverot gan jaunas vietas, gan arī palielinot apgrozījumu esošajās vietās. Gada pārskata dati liecina, ka pērn SIA “Baltic Restaurants Latvia” apgrozījis 21,1 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas noslēdzot 232,4 tūkst. EUR.
2019. gada laikā SIA “Baltic Restaurants Latvia” uzsāka darbu 8 jaunās ēdināšanas vietās, bet 16 vietas slēgtas, kā rezultātā gadu uzņēmums noslēdzis ar 110 ēdināšanas vietām. Divi lielākie segmenti bija izglītības iestādes ar 78 vietām un darbinieku pusdienu restorāni ar 30 vietām, SIA “Baltic Restaurants Latvia” šajos segmentos nostiprinot tirgus pozīcijas.
Koronavīrusa ierobežojošo pasākumu ietekmē būtiski samazinājies SIA “Baltic Restaurants Latvia” apgrozījums, jo krīze smagi skārusi tieši ēdināšanas biznesu visā valstī. Lai to pārvarētu uzņēmums ieviesis plašus taupības un izmaksu samazināšanas pasākumus un pieteicies valsts atbalsta pasākumiem. Jānorāda, ka pērn uzņēmumā bija nodarbināti 847 darbinieki. 
 
Plašsaziņas līdzekļos vakar publiskota informācija, ka uzņēmums vērsies Ekonomikas ministrijā, aicinot pārskatīt valsts atbalsta mehānismus Covid-19 laikā. SIA “Baltic Restaurants Latvia” norādījis, ka situācijā, ja atbalsta noteikumi paliks nemainīgi, tuvāko dienu laikā 250 uzņēmuma darbiniekiem būs jāsaņem ziņa, ka viņiem nevar nodrošināt ne darbu, ne dīkstāves pabalstu.