“Arbor Medical Korporācija” pērn sasniedzis 19,86 milj. EUR

02.12.2020 06:38:00

Medicīnas iekārtu un preču tirgotājs, kā arī medicīnas iekārtu servisa apkalpotājs SIA “Arbor Medical Korporācija” aizvadītajā gadā ir piedalījies daudzos publiskajos iepirkumos un realizējis daudzus projektus, no kuriem kā svarīgākie minami ERAF projekta ietvaros realizētie projekti. Tāpat arī sekmīgi strādājis uzņēmuma skaistumkopšanas salons Arbor Beauty, kā arī  zāļu vairumtirgotava.

Iesniegtais gada pārskats liecina, ka 2019.gadā uzņēmums apgrozījis 19,86 milj. EUR un peļņa 2019.gadā bijusi 18,63 tūkst. EUR.

Pērn nodokļos uzņēmums samaksājis 4,08 milj. EUR, tostarp 465,97 tūkst. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 226,24 tūkst. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

Neskatoties uz Covid-19 izplatību pasaulē un arī Latvijā, SIA “Arbor Medical Korporācija” šogad plāno tirdzniecības apjomu noturēt esošajā līmenī. Tajā pašā laikā uzņēmums piesardzīgi raugās uz iespējamām naudas plūsmas grūtībām, ja medicīnas iestādes nevarēs laicīgi norēķināties par piegādāto preci un sniegtajiem pakalpojumiem. Lursoft pieejamā informācija liecina, ka šogad SIA “Arbor Medical Korporācija” uzvarējis jau vairāk nekā 160 publisko iepirkumu konkursos.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Arbor Medical Korporācija” norādījis, ka tas rūpīgi veic tirgus pozīciju nostiprināšanu, paplašinot piedāvāto produktu un pakalpojumu klāstu, uzlabojot sadarbību ar esošajiem klientiem un piesaistot jaunus. Tāpat arī uzņēmums aktīvi strādā pie medikamentu vairumtirgotavas dokumentācijas pilnveidošanas, lai varētu papildināt izplatāmo zāļu atļaujas.

SIA “Arbor Medical Korporācija” patiesie labuma guvēji ir abas uzņēmuma dalībnieces Dace Rātfeldere un Maija Grigāne