Mazumtirgotājam "ANADA" izsniegtajai speciālajai atļaujai alkoholisko dzērienu tirgošanai pārtraukta darbība divās adresēs

04.12.2020 06:59:00

2.decembrī SIA “ANADA” izsniegtajai licencei alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai pārtraukta darbība Indrānu ielā 8, Rīgā, kā arī Avotu ielā 1/ Aleksandra Čaka ielā 22, liecina Klientu Portfeļa monitoringa dati. 

Izpētot pieejamo informāciju, redzams, ka SIA “ANADA” šobrīd ir tiesības tirgot alkoholiskos dzērienus 13 veikalos. 

Agitai Vanaģelei piederošā mazumtirdzniecības uzņēmuma SIA “ANADA” apgrozījums kopš 2015.gada ik gadu pārsniedz 10 milj. EUR atzīmi. Pērn tirgotājs apgrozījis 14,86 milj. EUR, bet peļņa pēc nodokļu nomaksas veidojusi 517,26 tūkst. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, aizvadītajā gadā uzņēmuma peļņa samazinājusies par vairāk nekā 30%, kas izskaidrojams ar slēgto veikalu Miera ielā 46, Rīgā, kā arī izdevumiem, kas saistīti ar uzņēmuma ienākuma nodokli peļņas sadalīšanas dividendēs.

Runājot par Covid-19 ietekmi uz uzņēmuma darbību, SIA “ANADA” vadība norādījusi, ka neviens darbinieks koronavīrusa dēļ nav atbrīvots no darba, kā arī no valsts nav pieprasīti dīkstāves pabalsti. “Pašlaik uzņēmums neizjūt preču apgrozījuma kritumu, jo pārtikas produkcijai ir pietiekoši liels pieprasījums. Uzņēmumam ir pietiekoši savi finanšu līdzekļu un valsts atbalsts nav nepieciešams, visi nodokļi tiek nomaksāti savlaicīgi,” teikts SIA “ANADA” vadības ziņojumā.

Aizvadītajā gadā SIA “ANADA” ar darba vietām nodrošināja 158 darbiniekus un nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 1,42 milj. EUR.

Lursoft dati rāda, ka SIA “ANADA” ir SIA “Latvijas Tirgotāju savienība LATS” kapitāldaļu turētājs.