Valkā reģistrētajam alkoholisko dzērienu mazumtirgotājam “ET Invest” piemērots nodrošinājums

04.12.2020 07:19:00

Valkas novadā reģistrētajam alkoholisko dzērienu mazumtirgotājam SIA “ET Invest” vakar reģistrēts jauns nodrošinājums. To piemērojis VID, nosakot aizliegumu uzņēmumam reģistrēt komercķīlas, tās pārjaunot vai grozīt. Jānorāda, ka uzņēmumam šobrīd reģistrēta viena komercķīla. Tā reģistrēta 2020.gada sākumā. Lursoft pieejamā komercķīlas izziņa rāda, ka ķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 2 milj. EUR. Par labu Igaunijā reģistrētajam AS “Avallone” tirgotājs ieķīlājis automašīnu Scania R 480 un visu savu mantu kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas.

SIA “ET Invest” šobrīd reģistrēts 324,13 tūkst. EUR liels nodokļu parāds. Pavasarī un vasarā VID vairākkārtīgi atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem. 

SIA “ET Invest” kapitāldaļu turētāji ir četras personas no Igaunijas – Einar Visnapuu (33,19%), Marko Palm (33,19%), Tano Toomjoe (0,43%), kā arī uzņēmums OU “Rovus Holding”. Lursoft esošā informācija liecina, ka š.g. aprīlī VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde piemērojusi arestu Marko Palm un Einar Visnapuu kapitāldaļām.

Jānorāda, ka pārskatu par 2019.gadu SIA “ET Invest” aizvien nav iesniedzis, savukārt 2018.gadā tas apgrozījis 46,97 milj. EUR, starp Valkas novadā reģistrētajiem uzņēmumiem pēc apgrozījuma apjoma ierindojoties otrajā vietā. Pirmajā vietā aizpagājušajā gadā atradies cits alkoholisko dzērienu mazumtirgotājs – SIA “Aldar Latvia”.