“AUTEKO & TUV LATVIJA” Latvijas – Vācijas kopuzņēmumam mainīts nosaukums

05.01.2021 08:48:00

Vakar, 4.janvārī, mainīts automobiļu tehniskās apskates veicēja SIA ““AUTEKO & TUV LATVIJA” Latvijas – Vācijas kopuzņēmumam ar TUV Rheinland/Berlin-Brandenburg uzņēmumu grupu” nosaukums. Lursoft pieejamā informācija liecina, ka uzņēmuma jaunais nosaukums pēc izmaiņu reģistrēšanas ir SIA “AUTEKO & TUV LATVIJA – TUV Rheinland grupa”

Jānorāda, ka nosaukuma maiņa nebūt nav vienīgās izmaiņas, kuras vakar reģistrētas uzņēmumam. Dati liecina, ka SIA “AUTEKO & TUV LATVIJA – TUV Rheinland grupa” valdi atstājis uzņēmuma ilggadējais vadītājs Aivars Amoliņš. Par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju iecelts Oskars Jumiķis, bet valdes locekli – Gundars Spole. Lursoft dati liecina, ka SIA “AUTEKO & TUV LATVIJA – TUV Rheinland grupa” jaunais valdes priekšsēdētājs Oskars Jumiķis vienlaikus ir arī SIA “AUTESTS” un SIA “Oxsen” valdes loceklis, kā arī ieņem amatu Latvijas transportlīdzekļu tehniskās kontroles uzņēmumu asociācijā.
 
SIA “AUTEKO & TUV LATVIJA – TUV Rheinland grupa” kapitāldaļu turētāji ir VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (51%) un vācu  TUV International GmbH-Unternehmensgruppe TUV Rheinland (49%).
 
Iesniegtais gada pārskats liecina, ka 2019.gadā SIA “AUTEKO & TUV LATVIJA – TUV Rheinland grupa veica automobiļu tehnisko apskati Rīgā, Jelgavā, Dobelē, Bauskā, Jēkabpilī, Madonā, Preiļos un Aizkrauklē. 2019.gadā uzņēmums kāpinājis apgrozījumu līdz 7,57 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas nopelnot 1,34 milj. EUR.