Cūkkopības uzņēmumam "Baltic Pork" vakar četras jaunas komercķīlas

12.01.2021 07:23:00

Vakar, 11.janvārī, četras jaunas komercķīlas reģistrētas cūkkopības uzņēmumam SIA “Baltic Pork”. To kopējā nodrošinātā prasījuma maksimālā summa veido 28,50 milj. EUR, visu vakar reģistrēto SIA “Baltic Pork” komercķīlu ņēmējs ir AS “Citadele banka”.

Par labu komercķīlas ņēmējam ieķīlātas vairākas traktortehnikas vienības, kā arī komercķīlas devēja manta kā lietu kopība uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas.

Norvēģu International Pork Investment piederošais SIA “Baltic Pork” 2019.gadā palielināja apgrozījumu līdz 7,26 milj. EUR, bet peļņu līdz 1,11 milj. EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka 2019.gadā, tāpat kā iepriekšējos gados, cūku audzēšanas biznesu ietekmējis Āfrikas Cūku mēris un ar to saistītie eksporta un dzīvnieku pārvietošanas ierobežojumi. Mainīgie tirgus apstākļi saražotajai cūkgaļa negatīvi ietekmējuši SIA “Baltic Pork” apgrozījumu 2019.gada pirmajos deviņos mēnešos, jo to laikā cūku pārdošanas cenas kritušās par 20 – 25%. Tiesa, gada pēdējā ceturksnī bija vērojams nozīmīgs pārdošanas cenu kāpums par 30%.

SIA “Baltic Pork” 2019.gadā ar darba vietām nodrošināja 41 darbinieku un nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 1,23 milj. EUR.

Jānorāda, ka par tādu pašu summu vakar reģistrētas arī četras komercķīlas, kurās SIA “Baltic Pork” reģistrēts kā parādnieks. Šo ķīlu devēji ir SIA “BP Energy” un SIA “LB Energy”.