Apstiprināti grozījumi "Valmieras stikla šķiedra" tiesiskās aizsardzības procesā

12.01.2021 07:56:00

Klientu Portfelis ziņo, ka vakar, 11.janvārī, reģistrēta informācija par grozījumu apstiprināšanu AS “Valmieras stikla šķiedra” tiesiskās aizsardzības procesā. Grozījumi uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesā veikti arī pagājušā gada maijā.
AS “Valmieras stikla šķiedra” tiesiskās aizsardzības process ierosināts 2019.gada vidū.

AS “Valmieras stikla šķiedra” publiskotā informācija liecina, ka finanšu resursu piesaistes ietvaros, lai izveidotu ražotni ASV un nodrošinātu otrās fāzes objekta darbību, ASV ražotne noslēdza kredītlīnijas līgumu ar banku. “Valmieras stikla šķiedra” par labu bankai izsniedza galvojumu. Tā kā ASV ražotne nav spējusi izpildīt no kredītlīnijas līguma izrietošās saistības, banka 2019.gada 10.jūnijā pieprasījusi AS “Valmieras stikla šķiedra” nekavējoties atmaksāt aizdevuma pamatsummu un uzkrātos procentus 3,01 milj. ASV dolāru apmērā. Papildus tam uzņēmumam 2019.gadā bijušas arī būtiskas parādsaistības sindicēto aizdevumu ietvaros.

Šo apstākļu dēļ AS “Valmieras stikla šķiedra” nonākusi finansiālās grūtībās, tāpēc pieņemts  lēmums pieteikt uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesu.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2019.gadā AS “Valmieras stikla šķiedra” apgrozīja 88,69 milj. EUR un gadu noslēdza ar 397,96 tūkst. EUR zaudējumiem pretstatā 92,57 milj. EUR lielajiem zaudējumiem gadu iepriekš. Tikmēr grupas kopējais apgrozījums pērn sasniedzis 119,48 milj. EUR, bet zaudējumi veidojuši 6,85 milj. EUR.

2019.gadā AS “Valmieras stikla šķiedra” eksportēja saražotos produktus uz 51 pasaules valsti, eksportējot 98% no visa saražotā apjoma. Uzņēmuma grupas noieta tirgi saglabājušies līdzīgi iepriekšējā gada līmenim - 68% realizēti Eiropas Savienības valstīs, 21% - Ziemeļamerikā, 2% - NVS valstīs un 9% eksportēti uz citām valstīm, piemēram, Šveice, Japāna, Dienvidkoreja, AAE u.c.