AS “Latvijas lifts-Šindlers” kļuvis par SIA “Schindler lifts”

14.01.2021 07:22:00

Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka lietuviešu UAB Schindler-Liftas piederošais AS “Latvijas lifts-Šindlers” mainījis gan tiesisko formu, gan arī nosaukumu. No akciju sabiedrības uzņēmums kļuvis par sabiedrību ar ierobežotu atbildību, vienlaikus nomainot nosaukumu uz “Schindler lifts”. Uzņēmuma reģistrētais un apmaksātais pamatkapitāls ir 1,275 milj. EUR.

Reģistrētās izmaiņas nav ietekmējušas uzņēmuma valdes sastāvu. Lursoft izziņā pieejamā informācija liecina, ka valdes priekšsēdētāja amatu arī SIA “Schindler lifts” ieņems Aivijus Čerauskas, bet valdes locekļu – Asta Akeliene un Pāvels Jefimovs.
 
2019. gadā SIA “Schindler lifts” apgrozījis 3,94 milj.EUR, kas ir par 323,83 tūkst.EUR vairāk nekā 2018.gadā. Tas lielā mērā saistīts ar uzņēmuma vadības maiņu, struktūrvienību optimizāciju un uzņēmējdarbības risku izvērtēšanu. Izvērtējot debitoru parādu un citus riskus, uzņēmums, papildus iepriekšējos gados izveidotajam uzkrājumam, pērn izveidoja 6,53 tūkst.EUR lielu uzkrājumu. 2019.gadu uzņēmums noslēdzis ar 16,16 tūkst.EUR peļņu.