Izbeigts ziedu tirgotāja "RHS" maksātnespējas process

15.01.2021 06:46:00

Griezto ziedu, telpaugu un floristikas materiālu tirgotājam SIA “RHS” izbeigts pagājušā gada februārī pasludinātais maksātnespējas process.

Lursoft dati rāda, ka uzņēmumam šobrīd reģistrēts 1,36 milj. EUR liels nodokļu parāds, kā arī kopš 2018.gada aktīvs VID piemērots nodrošinājums, kas liedz veikt izmaiņas komercreģistrā uzņēmuma reorganizācijai, likvidācijai un amatpersonu un daļu īpašnieku izslēgšanai. Tiesa, SIA “RHS” ļauts reģistrēt papildu dalībniekus un amatpersonas. 

2018.gadā SIA “RHS” apgrozīja 10,53 milj. EUR un nopelnīja 198,49 tūkst. EUR. Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “RHS” vadība norādījusi, ka 2019.gadā tā plānojusi strādāt ar daudz pozitīvākiem peļņas rādītājiem, jo pirmā ceturkšņa dati liecina par būtiskiem uzlabojumiem un ieņēmumu pārsniegumu pār izdevumiem. Tiesa, 2019.gada pārskatu ziedu tirgotājs SIA “RHS” līdz šim tā arī nav iesniedzis, kas ļautu uzzināt, vai uzņēmuma vadības iepriekš izteiktās prognozes īstenojušās.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka līdz 2020.gada 16.aprīlim SIA “RHS” bija reģistrēts interneta veikals zieduekspresis.lv. Tiklīdz SIA “RHS” šī struktūrvienība izslēgta, ar tādu pašu nosaukumu interneta veikals reģistrēts uzņēmumam SIA “K RENT”, kas savā gada pārskatā norādījis, ka 2019.gadā līdztekus biroja tehnikas un iekārtu iznomāšanai un ekspluatācijas līzingam uzsācis ziedu vairumtirdzniecību. SIA “K RENT” īpašnieki ir llze Mača (10%) un Sandis Bušs (90%), savukārt SIA “RHS” kapitāldaļas pieder Dzintaram Ābomam (30%), Rūdolfam Gulbim (40%) un Mārim Ozolam (30%).

SIA “RHS” 2019.gada decembrī izslēgts no PVN reģistra.