Būvkompānijai "Arčers" reorganizācijas ceļā pievienots tā līdzšinējais kapitāldaļu turētājs "NULE 17"

15.01.2021 09:53:00

Lursoft pieejamā liecina, ka vakar, 14.janvārī, reģistrēta SIA “Arčers” reorganizācija, uzņēmumam pievienojot tā līdzšinējo kapitāldaļu turētāju SIA “NULE 17”. Līdz ar šīm pārmaiņām notikušas izmaiņas arī SIA “Arčers” dalībnieku sarakstā, par uzņēmuma jauno kapitāldaļu turētāju kļūstot pirms nedaudz vairāk nekā trim gadiem reģistrētajai holdingkompānijai AS “UGN”. Par plānoto reorganizāciju SIA “Arčers” norādījis arī savā jaunākajā gada pārskatā, norādot, ka tas tiek darīts ar mērķi uzlabot darbības efektivitāti.

SIA “Arčers” patiesais labuma guvējs ir Mārtiņš Lāma. Pēc Lursoft pieejamās informācijas, viņš šobrīd kā patiesais labuma guvējs reģistrēts 21 kapitālsabiedrībā.

Paralēli SIA “Arčers” reorganizācijas procesam, noteikts arī jauns uzņēmuma pārskata periods, tā nodalot saimniecisko darbību pirms un pēc reorganizācijas procesa.
Laika posmā no 2020.gada 1.janvāra līdz 31.maijam periodā būvkompānija apgrozījusi 21,04 milj. EUR un nopelnījusi 0,92 milj. EUR. Vadības ziņojumā teikts, ka pārskata periodā apgrozījums un rentabilitātes līmenis atbilst gada sākumā plānotajam apjomam šajā piecu mēnešu periodā. 

Laika periodā no š.g. 1. janvāra līdz 31.maijam uzņēmums nodarbināja 112 darbiniekus. 

2020.gadā un 2021.gadā SIA “Arčers” turpināšot aktivizēt savu saimniecisko darbību Latvijas tirgū. Darbības prioritātes būšot sabiedrisko un dzīvojamo ēku celtniecība, rekonstrukcija, kā arī inženierbūvju celtniecība Latvijā, lielāku uzsvaru liekot uz privātajiem pasūtītājiem un militārajiem objektiem. Tiesa, līdz ar koronavīrusa Covid-19 izplatību un tā ierobežojošajiem pasākumiem, šobrīd SIA “Arčers” novērojis privāto investoru piesardzību attīstības projektu realizācijā, līdz ar to arī paaugstinātu konkurenci valsts un pašvaldību iepirkumos.