Kūdras ieguves uzņēmuma "Baloži" apgrozījums palielinājies par 49,89%

28.01.2021 06:29:00

Kūdras ieguves uzņēmums AS “Baloži” aizvadītajā finanšu gadā turpinājis kūdras ieguvi Laugas purvā Inčukalna novadā un Medema purvā, kas atrodas Ķekavas no Olaines novados. 

Pagājušais finanšu gads kūdras ieguves jomā uzņēmumam bijis veiksmīgs, jo sasniegti iepriekš izvirzītie mērķi frēzkūdras ieguves jomā, kā arī no jauna izraktās gabalkūdas jomā. Plāni izpildīti arī pārdošanas apjomu ziņā. Visu saražoto produkciju AS “Baloži” realizēja vietējā tirgū.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka laika periodā no 2019.gada 1. oktobra līdz 2020.gada 30.septembrim AS “Baloži” apgrozīja 1,70 milj. EUR un pēc nodokļu nomaksas nopelnīja 305,88 tūkst. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, kūdras ieguves uzņēmuma apgrozījums gada laikā palielinājies par 49,89%.

Turpmāk AS “Baloži” plāno strādāt pie kūdras ieguves procesu optimizēšanas. Jāpiebilst, ka aizvadītajā pārskata gadā uzņēmums ieguvis 124 tūkst. m3 frēzkūdras un 49 tūkst.m3 grieztās gabalkūdras. Vadības ziņojumā minēts, ka gadījumā, ja laika apstākļi būs labvēlīgi, plānots saglabāt frēzkūdras un gabalkūdras ieguvi pašreizējā līmenī.

AS “Baloži” savulaik izveidota kā Valsts akciju sabiedrības “Baloži” privatizācijas rezultātā.